Exclusiv EVZ. Ministrul Alexe a primit tabla şpagă pentru domeniul lui de 1 milion de euro. Tablă cu premeditare

Tabla-şapgă nu a fost dusă într-un loc oarecare. Ceea ce ne face să credem că a existat inclusiv o premeditare în ceea ce priveşte această acţiune. Iată argumentele.

Pe data de 17 ianuarie 2019, adică în urmă cu un an, Costel îşi descoperă, pe lângă calităţile de politician, deputat şi ministru, şi pe cele de artist. Astfel că înfiinţează o companie pentru activități de creație și interpretare artistică. A numit-o, biblic, „SC Domeniul Arca SRL”. Unde credeţi că exersează doine la fluier angajaţii firmei artistice? Fix la adresa unde, potrivit procurorilor, au ajuns cele 22 de tone de tablă-şpagă.

Adresa este în satul Sculeni, comuna Victoria, județul Iași. La momentul înfiinţării companiei, singurul artist-fluierici al Societăţii de artişti, era Costel Alexe (conform datelor de la Registrul Comerţului) în calitate de asociat unic. Îi ţinea ritmul, administratorul cu drepturi depline Ștefan Andrei Cazacu.

Numai că Cazacu (iar am făcut-o intenţionat) cânta fals, nu ieşea sârba cum trebuie, aşa că pe data de 29 mai 2020, Costel l-a schimbat. Şi ca să fie mai sigur că-i ies acordurile cum trebuie, a decis ca în locul lui Cazacu să facă duet, direct cu propria-i soţie, Raluca Elena Alexe. Poate de aici comunicatul DNA cu ruda. Pentru că la aceeaşi adresă din Sculeni, unde este societatea de fluierat din frunză a lui Costel, este şi societatea soţiei sale, SC Corporex SRL.

Tabla chiar era pentru învelit clădirile lui Costel

În articolul precedent din evz.ro pe acest subiect, am afirmat că cele 22 de tone de tablă sosite în chip de şpagă la Sculeni, nu erau destinate acoperirii vreunei case. Pentru că se prăbuşea casa.

Văzând însă domeniul de la Sculeni al familei Alexe, oraș bănos, cu vamă, cred că am greşit. Erau totuşi pentru acoperit clădirile. Ba, după cum se vede pe imaginile publicate de publicația Reporter de Iași, cred că nici nu ajungeau.

Iar domeniul e domeniu, după cum îl descriu colegii ieșeni.

„Întreagă proprietate e în plin proces de modernizare, investiția fiind de câteva sute de mii de euro. (…) În doi ani, a făcut (familia Alexe n.r.) toate amenajările la un parc tematic întins pe 4 ha, fară să spună care a fost sursa banilor.

Ministrul are cai, struți, ponei, păuni, 1.400 mp de construcții la cheie, o piscina în lucru, cort de evenimente, sute de metri pătrați de pavele, grajduri, stive de lemne și hrana pentru animale, totul cifrandu-se la cel puțin 700.000 de euro, adaugați valorilor inițiale ale terenului și clădirilor”, relata Reporter de Iași.

Alo, Galaţiul! Oricum unde a mers mia, merge şi suta. Chiar dacă este dosar deschis la DNA, faceţi treaba până la capăt. Mai trimiteţi-i lui Costel 2-3 tone de tablă, că îi plouă omului în garaj şi în grajdurile pentru cai şi struţi.

Acesta este conacul familiei Alexe de pe domeniul de 4 hectare.

PAGINA ANTERIOARA