Evenimentul Zilei > Actualitate > EXCLUSIV EVZ. Anunt de ULTIMA ORA. Vezi unde va fi inmormantat Dan Adamescu
EXCLUSIV EVZ. Anunt de ULTIMA ORA. Vezi unde va fi inmormantat Dan Adamescu

EXCLUSIV EVZ. Anunt de ULTIMA ORA. Vezi unde va fi inmormantat Dan Adamescu

Miliardarul Dan Adamescu s-a stins din viaţă. La vârsta de 68 de ani, magnatul şi-a găsit sfârşitul pe patul unui spital privat. Potrivit unor surse, fostul patron al ziarului „România liberă“ va fi înmormântat în Cimitirul Bisericii Evanghelice din Capitală

În luna mai a anului 2016, Dan Adamescu a fost condamnat definitiv la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare într-un dosar de corupție privind soluții favorabile în dosare de insolvență, iar pe 20 decembrie 2016, patronul de la ”România liberă” a fost trimis în judecată în dosarul falimentării Astra Asigurări, în care prejudiciul s-ar ridica la 800 de milioane de lei. Numele lui apare și în scandalul Black Cube.  

Acesta a murit în seara de luni spre marți, la vârsta de 68 de ani. Adriana Constantinescu, nora milionarului, a anunțat decesul la România TV și a acuzat că pentru moartea lui se fac vinovați judecătorii care nu au acceptat cererea de eliberare condiționată a acestuia. Potrivit unor surse, trupul neînsufleţit al fostului om de afaceri va fi depus la capela Lutherană de la Biserica Evanghelică din Capitală şi înmormântat în acelaşi cimitir, acolo unde îşi duce somnul de veci şi familia acestuia.

Capela Lutherană  

Dan Adamescu a fost cotat ca fiind unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din România. În 2015, averea sa era estimată la nu mai puţin de un miliard de euro. Înainte de a fi condamnat, procurorii DNA au instituit un sechestru record de 900 de milioane de lei pe averea sa. Anchetatorii au vrut să recupereze prejudiciul din dosarul Astra Asigurări. El a deținut compania Astra Asigurari, controlând în același timp Unirea Shopping Center și Intercontinental. Potrivit TOP 300 Capital „Cei mai bogaţi români“ – 2016, averea acestuia ajunsese la 150-165 de milioane de euro. Principalele domenii de afaceri erau imobiliarele, hotelurile şi media.