Exclusiv. Cum l-a pus George Copos pe Rică Răducanu să-l bage sub masă pe Traian Băsescu. Povestea unei petreceri de pomină

Exclusiv. Cum l-a pus George Copos pe Rică Răducanu să-l bage sub masă pe Traian Băsescu. Povestea unei petreceri de pomină

Una dintre cele mai mari petreceri din istoria echipei Rapid a fost cea care a urmat câștigării titlului din anul 1999. Pus pe glume, George Copos a vrut să i-o coacă lui Traian Băsescu, dar ministrul Transporturilor a rezistat presingului.

1999 este un an de referință pentru echipa de fotbal Rapid. Atunci, giuleștenii au câștigat cel de-al doilea titlu de campioni, după cel cucerit în 1967. O victorie finală, la capătul unei stagiuni extrem de încărcate emoțional. Echipa din Grant s-a luptat cu Dinamo, iar Steaua, care era campioana ultimelor șase sezoane, nu s-a mai bătut la titlu. După patru ani, în 2003, Rapid avea să câștige cel de-al treilea titlu și ultimul din istoria sa.

Rapid, un succes de poveste în sezonul 1998 - 1999

Sezonul 1998 - 1999 a fost un roller coaster pentru rapidiști. Echipa a început cu Mircea Lucescu, antrenor care reformase din temelii clubul, încă de la sosirea din 1997. Însă, în decembrie 1998, tehnicianului i s-a oferit șansa carierei. A semnat cu Inter Milano și a plecat să-i antreneze pe Ronaldo și Roberto Baggio. Însă, în 1999, Lucescu a plecat de la interiști, din cauza rezultatelor slabe și a revenit în Giulești. Țiți Dumitriu, care îi luase locul, a fost demis. În final, titlul a ajuns în Giulești.

Așa că sărbătoarea a fost generală pentru fani, jucători și conducere. Un episod amuzant s-a petrecut la petrecerea la care au participat jucătorii, staff-ul tehnic și alte personaje importante. Apropiat de club era și Traian Băsescu, ministrul Transporturilor la acea vreme. Cel care avea să ajungă primar general al Capitalei și președintele României în două mandate a ținut să fie alături de campioana României.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aflat într-o relație bună cu politicianul, finanțatorul de atunci al Rapidului, George Copos, a vrut să-i joace o farsă de zile mari lui Băsescu. Pentru asta, a apelat la legendarul portar Rică Răducanu. Omul de afaceri i-a transmis fostului fotbalist să stea cu ochii pe ministrul Transporturilor și să-i facă marcaj cu paharele de alcool. Rică, cunoscut pentru apetitul pe care îl avea la petreceri, a găsit amuzantă ideea lui Copos. Și s-a conformat. Meciul a fost unul „la rupere”. George Copos le-a ținut companie, dar la un moment dat, patronul „a aruncat prosopul” și a plecat să se culce.

Cum a încercat George Copos să testeze rezistența lui Traian Băsescu

Spre primele ore ale dimineții, Rică Răducanu a cedat și el. Iar Traian Băsescu, care citise „sceneta” pe care i-o pregătise Copos, a rămas să mai povestească alături de puținii petrecăreți care mai stăteau în picioare. Dimineață, ministrul Transporturilor și-a râs de Copos Și Rică. „Bă, voi sunteți nebuni, eu am fost marinar, erau curse în care nu puneam gura pe apă cu săptămânile...”

În altă ordine de idei, Traian Băsescu povestea în urmă cu trei ani că a contribuit la salvarea clubului de fotbal Rapid. La începutul anilor '90, giuleștenii se confruntau cu mari probleme financiare. Din poziția de ministru al Transporturilor, Băsescu trebuia să acționeze pentru a resuscita clubul feroviar.

„L-am convins și pe Copos tot atunci, poate a fost un moment nefericit pentru el că l-am convins, dar a făcut-o onest. George a susținut echipa de fotbal, mai ales la început când aveam nevoie de resurse financiare.

A făcut o echipa foarte bună cu Mircea Rădulescu și cu Mircea Pascu. Implicarea asta nu m-a lăsat rece, când faci ceva, mai ales experimental. Nu știu dacă va imaginați ce vaiete erau la club, toți rapidiștii bodoganeau și blestemau”, povestea fostul președinte al României. El recunoștea că a rămas apropiat afectiv de Rapid, dar este stelist.

„Am făcut-o, a fost un succes pentru că Rapid a luat și un titlu de campioană atunci. Am rămas legat de Rapid. Întotdeauna după Steaua, o să spun Rapid.”

Alături de Steaua, după „sfertul” din Cupa UEFA, din 2006

Celebru a rămas un alt episod, de data asta unul public. Steaua și Rapid au jucat, în primăvara anului 2006 celebrul sfert de finală din Cupa UEFA. „roș-albaștrii” s-au calificat după două încleștări teribile, 1-1 în Giulești și 0-0 pe stadionul „Lia Manoliu”, actual „Arena Națională”. La final, Băsescu a mers la Golden Blitz și a sărbătorit alături de Gigi Becali.

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro