Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Coronavirus. Paradoxul autorităților române. Nu pot interveni…
Exclusiv. Coronavirus. Paradoxul autorităților române. Nu pot interveni…

Exclusiv. Coronavirus. Paradoxul autorităților române. Nu pot interveni…

Autoritățile române nu au cadrul legal ca să intervină în cazul unui pacient suspect de coronavirus care pleacă din spital. Nici poliția, nici SMURD, dar nici primarii nu știu cum să reacționeze.

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea a spus, în aceeași emisiune în care a fost invitat și doctorul Streinu Cercel, că nu a primit nicio informare legată de măsurile ce pot fi luate împotriva coronavirus.

În cazul declarării stării de urgență, însă, așa cum se întâmplă în Italia, de pildă, autoritățile au la îndemână cadrul legal pentru a impune măsuri drastice.

Doctorul Streinu Cercel a explicat în ce constă pericolul de a ne îmbonăvi cu coronavirus și ce măsuri trebuie să își ia fiecare om:

„Coronavirusul se transmite în general prin aer și generează un sindrom respirator, cu tuse, care este o tuse iritativă, se tușește mult în această infecție cu coronavirusuri și ca atare, dacă punem mâna la gură și apoi punem mâna pe masă, dacă eu am coronavirus, persoana care va veni după mine, stând cu mâna pe masă nu face altceva decât să se contamineze pe mână, după care își duce mâna la gură sau la nas și se infectează.

Ca atare, contactul direct și contactul cu suprafețele este un la fel de bun mijloc de transmitere ca și calea respiratorie. Deci, nu trebuie să ne limităm în această poveste strict la calea respiratorie, ci și la contaminarea suprafețelor de contact”.

PAGINA ANTERIOARA

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: