Evenimentul Zilei > EVZ Play > Exclusiv. Cine nu sare, vrea manipulare! Ion Cristoiu: „Să ne spună cum face Putin!” Video
VIDEO

Exclusiv. Cine nu sare, vrea manipulare! Ion Cristoiu: „Să ne spună cum face Putin!” Video

Pe lângă războiul fizic care are loc la câteva sute de kilometri de granița noastră, autoritățile ne vorbesc și de un alt tip de război, în care suntem implicați mai mult decât credem și ne-am dori.

Este vorba de războiul informațional, prin care fiecare parte implicată încearcă să-și impună un narativ cât mai avantajos, care să le legitimeze acțiunile în fața lumii. La sfârșitul săptămânii trecute, premierul Nicolae Ciucă a ținut să reamintească faptul că România este una dintre victimele directe ale războiului hibrid care se dă la nivel de informație.

„Rusia a adus deja războiul în zona noastră – aici, în Europa, în SUA, în toate ţările democratice, prin propagandă, manipulare a informaţiilor, prin atacuri cibernetice, criză alimentară.”, a declarat șeful Guvernului.

„E a nu știu câta oară când ne spune de manipulare. La asemenea afirmații, eu de 30 de ani am o întrebare: «Cum?!» Să ne spună cum face Putin. Sună cu o trompetă?!”, se întreabă jurnalistul Ion Cristoiu, la podcastul Cristache & Cristoiu pe canalul de Youtube EVZ Capital.

„Hai s-o spunem p-aia dreaptă. Ce se vrea? Se construiește un narativ oficial, cei care nu vom adera la el, vom fi: prietenii Kremlinului, plătiți de Putin și o să ajungem să vorbim eu la mine în baie, dumneavoastră tot în baie și o să tragem un fir unit cu două pahare și o să vorbim între noi.”, e de părere Ionuț Cristache.

Zelenski cade în dizgrație?

„Când o să înceapă o campanie împotriva lui Zelenski, noi o să-l apărăm. Vă dați seama?!”, este convins fondatorul Evenimentului Zilei.
„Cum am ajuns eu cu Băsescu. Și cu Udrea. Cine își imagina? Mai țineți minte că mă înjurau pe mine că îi lua interviu lui Udrea. «Cum e posibil, acestei penale?» Și eu eram ăla de-i făcea anchete.”, a amintit jurnalistul Ionuț Cristache.

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa [email protected]