Exclusiv. Certificatul verde, noua carte de identitate sau un rău necesar? „Am fost mințiți". VIDEO

Exclusiv. Certificatul verde, noua carte de identitate sau un rău necesar? „Am fost mințiți". VIDEO Sursa: pixabay.com

Certificatul verde continuă să provoace discuții acerbe, în primul rând despre limitele aduse drepturilor garantate prin Constituție. Podcastul EVZ Play de miercuri, moderat de Robert Turcescu, a provocat două voci sonore care au refuzat să se vaccineze, avocatul Gheorghe Piperea și scriitorul Varujan Vosganian, să încerce să explice dacă într-adevăr este o măsură favorabilă celor cărora li se impune.

Scriitorul Varujan Vosganian a observat faptul că în Europa se abuzează de certificatul verde, care a devenit aproape o a doua carte de identitate.

Vosganian: Certificatul verde a devenit o a doua carte de identitate

„Am o stare ciudată, mă uit pe harta Europei, singurul lucru verde din Europa e certificatul verde plus România. Certificatul verde a început să intre în viața noastră de zi cu zi, să regleze relațiile dintre noi și drepturile fundamentale cum ar fi relația dintre noi și dreptul la muncă. A devenit o a doua carte de identitate, asta te scoate în afara democrației. Intrăm într-o zonă de claustrare. Vorbim de discriminare. Când se introduce absurdul nu mai e în regulă. Am fost mințiți", avertizează Vosganian.

„Măsurile lor absurde transformă omul în hominid"

Invitatul atrage atenția că are tot mai acută senzația că poziția liderilor lumii e de fapt duplicitară. „Măsurile absurde și șantajul sugerează că nu de sănătate e vorba. Dacă cineva vine din zona roșie se duce nestingherită acasă. E senzația care apare în toate distopiile de a supune încetul cu încetul omenirea. În armată supuneai prin absurd. Faptul că suntem supuși la vaccin, la doza a treia, al șaselea val, toate astea tocesc capacitatea omului de a rezista, îl transformă în hominid".

Ne puteți urmări și pe Google News

arhiva EVZ

Vosganian a precizat că nu s-a vaccinat în semn de protest față de „o încălcare aberantă a Constituției și a democrației prin instituirea unor constrângeri fără temei legal".

Piperea: S-a încălcat în toată Europa regulamentul 953

Avocatul Gheorghe Piperea reclamă faptul că s-a încălcat în toată Europa regulamentul 953, iar „țări ca Franța au făcut din acest cod QR un pașaport sanitar. De fapt e un certificat de vaccinare. Drepturile din Constituție sunt preluate de stat și ni se dau înapoi cu pipeta. Sensul filosofic al acestei chestiuni (n.r. - certificatul verde) e remodelarea omului", a conchis avocatul.

Ediția completă a podcastului poate fi vizionată aici:

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro