EVZ Play
Exclusiv. Ce se întâmplă, doctore? De la copii, sindromul morții subite a trecut la adulți. Cum îl recunoaștem Video
Sursa: Pixabay
Sunt raportate din ce în ce mai multe cazuri: oameni aparent sănătoşi, adeseori tineri, unii dintre ei având chiar o viaţă sportivă, cad pur şi simplu din picioare şi se prăbuşesc morţi la pământ.
În mediul online circulă tot felul de teorii şi explicaţii, unele dintre ele raţionale, altele, evident, conspiraţioniste sau chiar aberante. Se vorbeşte fie despre stres şi influenţa nefastă a vitezei pe care a luat-o lumea în care trăim, fie despre posibilele consecinţe ale pandemiei şi chiar ale
vaccinului anti-Covid.
Evident, nimeni nu are o explicaţie clară şi pertinentă, nici măcar ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, care a promis însă că va analiza situaţia şi va căuta date statistice.
Comaroni: De ce lumea nu îl ignoră pe Jurma?
Bogdan Comaroni,
Robert Turcescu şi Tavi Hoandră au deschis podcastul EVZ-Play de joi cu acest subiect, al fenomenului morţii subite, şi au dus discuţia, ca de obicei, spre zone mai puţin explorate în dialogurile publice din România. Una dintre acestea se referă la incredibila proliferare în spațiul public a părerilor unor personaje neavizate, cum este cercetătorul timișorean
Octavian Jurma. Un adevărat profet al apocalipsei Covid, a amintit moderatorul despre prognosticurile acestuia invalidate, din fericire, de realitate.
„Nu înțeleg de ce lumea nu îl ignoră pe Jurma? Nici nu are drept de practică", a comentat jurnalistul Bogdan Comaroni.
Contestatul Octavian Jurma a profețit de câteva ori apocalipsa. Sursa foto. EVZ
Turcescu: E bine să ne facem câte un EKG din când în când
Robert Turcescu a observat că, indiferent dacă are sau nu legătură cu infecția cu SARS-COV-2, e o realitare că în ultimii ani s-au înmulțit cazurile de sindrom al morții subite.
„E o chestiune care bate spre conspirații, dar ceva se întâmplă. A vorbit aseară și Rafila, a promis că o să caute statistici. Sunt din ce în ce mai multe situații în care auzi despre oameni de 40, 40 și un pic de ani care pur și simplu cad din picioare. Că are legătură cu nenorocirea numită Covid, cu felul în care am trăit și ne-am hrănit în ultimii 2 ani, e o lungă și mare discuție. În orice caz, avem un sindrom al morții subite la adulți, până acum era la bebeluși. E bine să ne facem câte un EKG din când în când, mai ales după 2 ani de pandemie", a comentat Turcescu în arena EVZ.
Emisiunea integrală:
Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa
pont@evz.ro