Exclusiv. Cât de mult a ajutat România Ucraina. Hoandră: Lipsa de transparență este înfiorătoare. Video

Exclusiv. Cât de mult a ajutat România Ucraina. Hoandră: Lipsa de transparență este înfiorătoare.  Video Sursa foto: Arhiva EVZ

Bogdan Comaroni, Robert Turcescu și Octavian Hoandră, prezenți astăzi în cadrul podcastului EVZ de pe pagina de YouTube „HAI România”, au vorbit despre situația de pe frontul din Ucraina, dar și despre implicarea România în război. 

Comaroni a amintit de faptul că Patriarhul Daniel s-a dus la Cotroceni pentru a cere intervenția președintelui României, Klaus Iohannis și a premierului Marcel Ciolacu în conflictul cu Volodimir Zelenski, liderul de la Kiev. 

Câte mai face România pentru Ucraina

Această vizită a fost făcută în contextul în care autoritățile din Ucraina au restricționat accesul la Capela Mitropolitană „Sfinții Trei Ierarhi” din Cernăuți. 

Octavian Hoandră este de părere că „lipsa de transparență este înfiorătoare. Când o să aflăm ce am făcut noi pentru Ucraina, o să ne luăm cu mâinile de cap. Îmi e foarte teamă. Ceea ce știm noi cu canalul Bâstroe, cu distrugerea agriculturii, cu sistemul Patriots, sunt chestii pe care le vedem”. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Jurnalistul Comaroni a mai adus în atenție o chestiune extrem de importantă: încasați de Klaus Iohannis de pe urma implicării în situația cu Ucraina

„Acum așteaptă funcția (n.r. Comisar al Apărării în UE) să i se dea pentru imunitate. Când o să aflăm câți bani a luat ăsta, o să ni se pară ăștia Nastase, Miki Spagă, Mitrea doar de țigări și trabucuri”, a transmis Comaroni.

Recapitalizarea Ucrainei

De-a lungul timpului, au apărut mai multe informații în spațiul public ce vizează reconstrucția Ucrainei. Comaroni se întreabă însă ce se reconstruiește, dacă partea atacată a fost luată de adversari: „unde reconstruiești? La ruși? Te duci să bagi banii europeni la ruși?”

Comaroni spune că acum vine Black Rock (n.r. companie mutinațională americană de investiții) ce va recapitaliza Ucraina.

„Vin și zic „Ștergem datoria asta a Ucrainei. Rămâne la noi, o luăm toată și o recapitalizăm până în 2040. Practic, Ucraina e a noastră, dobânda la dobândă. Asta este pe scurt ceea ce s-a întâmplat alaltăieri. Ca să vorbim clar de teoria conspirație, ca să vorbim clar de ceea ce urmează și așa-zisa reconstrucție. Adică venim și reconstruim pe banii voștri. Practic noi v-am luat banii voștri și i-am băgat la noi și am luat și Ucraina”, a transmis jurnalistul în cadrul podcastului.

Zelenski, un mic dictator

În Ucraina au existat reacții din partea opoziției după remanierea pe care a făcut-o Zelenski. Se pare că liderul de a Kiev în cercul lui de apropiați devine ușor un dictator, iar acțiunea din Kursk este o dovadă a acestui lucru. 

Robert Turcescu a spus că atacul nu a fost înțeles de nimeni: „ a vrut să fie operațiune de PR, nu are nicio logică nici în arta războiului”

 „Ăsta (n.r. Zelenski) va fi o mare problemă pentru lumea occidentală. Nu vor mai ști cum să scape de el de la conducerea Ucrainei. Va fi foarte complicat. Tot puroiul care vine dinspre Ucraina, ce vine de ani de zile nu de când a început războiul, cu toți oligarhii lor care sunt mai puternici ca oricând în momentul de față. Ei au devenit oameni de afaceri în timp de război”, a completat Robert Turcescu. 

Întregul podcast poate fi urmărit aici

Revista presei
Insula