În municipiul Bacău, când a fost la cumpărături, la hipermarkturi și supermarketuri nu a mai găsit nici drojdie, nici clor, nici spirt și nici măcar griș.

„Noi fiind în mediul rural, avem de toate din gospodăriile proprii, avem o moară de făină în zonă și aprovizionează cu făină un pic mai scumpă decât înainte (era 50 roni sacul de 40 kg, acum e 70). La magazinele sătești găsești de toate, inclusiv drojdie prețurile la fel ca înainte”, a transmis Lenuța Tiliban, în exclusivitate pentru evz.ro.

În schimb, susține doamna învățătoare, „am fost la Bacău duminică, la aprovizionare. La Cora, reguli stricte, intrau oamenii la jumătate de oră și nu stai mai mult de 30 minute în magazin. A fost singurul supermarket care avea făină, nu era drojdie, nici clor și spirt. În schimb la Kaufland și Lidl nu era nici făină, nici drojdie, nici griș. Poate s-au aprovizionat între timp”.

Despre bătrâni, învățătoarea n-a transmis:

„La noi în comună există FSC-ul, o fundație care îngrijeste persoanele bătrâne și singure, iar domnul primar a dat dispoziție să fie ajutați și să li se facă și cumpărările necesare, pentru a nu fi nevoiți să iasă din casă”.

Lenuța Tiliban ne-a transmis și despre măsurile luate de autorități, dar și un îndemn pe care, cu toții, trebuie să îl luăm în serios:

„La noi poliția circula pe stradă și strigă în megafon să stea lumea în casă. În speranța că totul va fi bine, stăm în casă și așteptăm să treacă molima aceasta”.

O situație alarmantă se înregistrează, însă, în Maramureș, județul din România cu cei mai mulți cetățeni aflați în carantină sau în izolare la domiciliu, după București…

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE