Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Alt scandal uriaș în Poliția Română. Șefi vizați de acuzații grave
Exclusiv. Alt scandal uriaș în Poliția Română. Șefi vizați de acuzații grave

Exclusiv. Alt scandal uriaș în Poliția Română. Șefi vizați de acuzații grave

Răsturnare de situație în cazul celor doi bărbați care acuză polițiștii de agresiune. Mărturiile colegilor, făcute în exclusivitate pntru evz.ro, sunt cutremurătoare

Iată ce au dezvăluit, în exclusivitate pntru evz.ro, colegi ai polițiștilor de la Secția 16…

„În data de 01.09.2020, în jurul orelor 21.30, un individ suna la 112 și solicita ambulanța întrucât acuza dureri la nivelul membrelor survenite în urma unei altercații cu polițiștii.

Conform procedurii, automat la fața locului este direcționat și un echipaj de poliție din cadrul Secției 16 Poliție. Împreuna cu persoana care solicitase sprijin ambulanței se mai afla încă un individ mai în vârstă. Ambele persoane erau într-o vădită stare de ebrietate, emanau halena alcoolica și erau incoerenți în exprimare. Persoana mai în vârsta le-a relatat polițiștilor ca a solicitat doar ambulanța, nu și sprijin din partea Poliției”, ne-a transmis oameni ai legii.

Cei doi, susțin sursele evz.ro, au spus polițiștilor că, în urma cu aproximativ 21 de ore, în jurul orei 01.00 au avut o altercație verbala cu mai mulți polițiști despre care nu au cunoștință dacă sunt „locali” sau naționali.

De asemenea, aceștia le-au declarat polițiștilor ca au fost transportați în locații diferite, unde numai unul dintre ei a fost bătut de aproximativ 8 polițiști.

Deși aceștia s-au întâlnit imediat după așa-zisa agresiune a polițiștilor, în jurul orei 01.30-02.00 nu au putut explica de ce nu au reclamat atunci la Poliție că au fost bătuți sau de ce nu au solicitat îngrijiri medicale și a fost nevoie sa aștepte timp de 21 de ore ca să reclame acest lucru.

Echipajul sosit la fața locului a insistat sa-l conducă pe unul dintre aceștia la Sediul Secției 16 Poliție pentru a depune plângere, acesta a refuzat categoric spunând ca își rezerva acest drept pentru că nu dorește, în acel moment, să depună plângere, lucru care reiese clar atât din fișa de intervenție la eveniment cât și din procesul-verbal întocmit de polițiștii direcționați la fata locului prin 112.

A doua zi, adjunctul Secției 16 Poliție care se afla la comandă, subcomisarul Alexandru Paul Vintilă, a trimis mai mulți lucrători cu mai multe mașini din cadrul Biroului de Investigații Criminale pentru a-i conduce pe cei doi la Sediul Secției 16 Poliție.

Deși cei doi nu au fost de acord și, așa cum le-a declarat și polițiștilor de la Ordine Publică, cu o seară în urmă, când au transmis ca își rezerva dreptul, aceștia au fost luați aproape cu forța, conduși la secție unde au avut întâietate față de toate problemele cu care se confruntau polițiștii din Secție 16 Poliție la acel moment.

Pe surse am aflat ca adjunctul Secției 16 Poliție i-a învățat pe unul dintre aceștia, mai exact pe cel care este presupus agresat de polițiști, sa își pună poze pe Facebook în care sa se victimizeze.

De asemenea, i-a fost dictat acestuia un text pe care sa îl folosească la postare, text scris standard într-o manieră polițienească. Orice polițist care citește postarea își dă seama, imediat, că textul care însoțeste pozele este folosit de ei, de multe ori la întocmirea proceselor-verbale.

La câteva minute după ce a fost făcută postarea, același șef a avut grija sa trimită link-ul postării către presă.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.