EXCLUSIV. Adevărata miză a lui Vladimir Putin în Ucraina! Ce urmărește de fapt? Consecinţele vor fi devastatoare (VIDEO)

EXCLUSIV. Adevărata miză a lui Vladimir Putin în Ucraina! Ce urmărește de fapt? Consecinţele vor fi devastatoare (VIDEO)

Se știe că rușii sunt mari jucători de șah, însă țarul de la Kremlin a trecut la nivelul următor. Putin și-a jucat cărțile din Ucraina după bunul plac și acum comunitatea internațională îi urmărește cu sufletul la gură fiecare decizie din timpul invaziei. Care sunt adevăratele planuri ale lui Vladimir Putin, marele jucător de poker cu pistolul pe masă? Analistul geopolitic Dan Dungaciu are un răspuns.

Vineri armata rusă a început blocada Kievului, împingând forțele ucrainene într-o capcană din care acestea par să nu aibă ieșire. Potrivit geopoliticianul Dan Dungaciu, invitatul unei ediții speciale a podcastului EVZ dedicate războiului din Ucraina, Vladimir Putin joacă pe mize foarte mari.

Dungaciu: Să vedem ce bucăți de Ucraina va păstra Federația Rusă

„Să faci schimbare de regim și să menții victoria militară pe care o dorește Rusia e foarte complicat când nu ai politicieni acolo. Schimbarea de regim nu e o chestie simplă. Federalizare se poate face inclusiv cu actuala conducere, dacă se intră la negocieri. Donbasul nu va mai reveni la Ucraina niciodată. Consecințele acestui atac sunt foarte proaste pentru toată lumea, mai ales pentru ruși. Vrei să faci o schimbare de regim în Ucraina sau să negociezi cu actuala putere? Să vedem ce bucăți de Ucraina va păstra Federația Rusă. Asta va fi pe masă. Nu se poate federaliza Ucraina. Donbasul cu certitudine, canalul de alimentare cu apă al Crimeei cu certitudine. Ce se negociază acum este neutralitatea, nu federalizarea", a comentat specialistul în geopolitică.

Mesajul cinic al Moscovei! Rusia, gata să negocieze dacă armata ucraineană „depune armele”

Kiev în timpul asediului, captură video

„Vor fi condiții de neutralitate pe care, sub egida unor actori importanți occidentali, Ucraina le va accepta sub o formă sau alta. Deci întrebarea este: va negocia Federația Rusă cu actuala conducere de la Ucraina sau va face schimbare de regim?”, a completat Dan Dungaciu.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Discursul lui Putin a fost unul exagerat chiar și pentru standardele rusești”

Dan Dungaciu a observat că sceneta de la Kremlin de luni, care părea spontană, însă era regizată fiind înregistrată înaintea declarației oficiale de război a lui Putin, are accente suprarealiste. În acest sens atitudinea președintelui rus avertizează cu privire la o replică extrem de dură și pe termen lung pe care Kremlinul o are în vedere față de Occident și NATO. Practic Ucraina este calul troian prin care vrea să pună la respect ordinea mondială.

Sursa foto: Kremlin

„Discursul președintelui Putin a fost unul exagerat chiar și pentru standardele rusești. Acolo s-a văzut o lipsă de raționalitate. Toate ieșirile ulterioare au fost în aceeași notă. Un personaj care și-a pierdut relația cu realitatea. Mișcările pe care Rusia le-a făcut în 2014 cu Siria și Ucraina au fost din punct de vedere strategic spectaculoase. De data aceasta avem de-a face cu o exhibare de forță dură fără soluții pe fond care nu vor fi ușor de vândut nici măcar populației din Federația Rusă”, este de părere Dungaciu.

În aceeași emisiune, istoricul Florian Bichir a avansat ipoteza că Rusia va cuceri destul de repede fosta țară sovietică, obiectivul său real fiind să se așeze la masa negocierilor pentru a obține cât mai repede avantaje.

Soarta Ucrainei a fost pecetluită de acordul de la Minsk

Geopoliticianul Dan Dungaciu (foto) anticipează că modul în care a evoluat până în prezent conflictul dintre Rusia și Ucraina duce în direcția instaurării unui nou Război Rece. Referitor la Ucraina, acesta consideră că declinul de acum își are rădăcinile în proasta negociere a acordului de la Minsk.

„Ucraina a fost pusă într-o situație: dacă accepta Minskul ieșea lumea în stradă, dacă nu, era pusă sub spectrul reacției Federației Ruse, care nu putea să plece cu mâna goală de la negocieri. Negocierea s-a petrecut sub cei mai proști termeni și cu rezultatele cele mai proaste, Ucraina știa în ce situație se află. Dacă dăm mult filmul înapoi putem să întrebăm care a fost soluția de securitate pe care Ucraina și-a gândit-o în ultimii 30 de ani?

În Ucraina, ca în Moldova, președinții aceia au câștigat primele mandate cu atitudini pro-americane, după cu atitudini pro-rusești. Sunt consecințele acestui fapt, de a nu alege o soluție de securitate care să îți fie favorabilă atunci când va fi cazul. Zelenski nu este de vină pentru situația de acum 30 de ani, situația lui a fost aproape imposibilă din acest punct de vedere”, a explicat analistul Dan Dungaciu în studioul EVZ.

Ediția integrală a unei emisiuni explozive poate fi vizionată aici:

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro