Mihai Stoica, directorul sportiv al echipei FCSB, este nemulțumit din cauza faptului că fotbaliștii trebuie să stea în cantonament. Oficialul „roș-albaștrilor” a postat un mesaj virulent în care a vorbit despre chinul la care sunt supuși jucătorii în această perioadă.

„Din fericire, România are sub o sută de decese cauzate de Covid-19 la milionul de locuitori. Cu toate acestea, noi, FCSB, celebrăm astăzi (n.r. vineri) a 14-a zi de izolare, antrenându-ne ciudat, mâncând în camere din casolete, fără să profităm de condițiile de refacere după antrenamente, deși am fost testați de cinci ori, 51 de persoane, iar rezultatele au fost negative.

Vorbim între noi de la distanță și cu cei apropiați prin aplicații. Mai vorbim și singuri. Unii și în somn. Mai mult, aflăm că înalți diriguitori ai sportului românesc se gândesc că s-ar impune să mai stăm închiși câteva săptămâni. Sau luni. Să reducem riscurile.

Zice domnul Hulubei că ar trimite și psihologi să ne ajute. Sper ca psihologii care ajută fotbaliștii să stea cu drag în cantonament să aibă testele făcute dacă ne vizitează. Să fie triați epidemiologic. Eventual, să vină cu izoleta. Să reducă riscurile.

Să presupunem că intervențiile psihologilor lui Hulubei ar fi încununate de succes și am reduce riscurile. Ce vom face, însă, după ce vom ieși? Vom merge la Cluj cu viteza legală, fiecare în mașina lui? Cine aduce casoletele? Dacă la meci apare vreun steward care a fost cu o seară înainte la petrecerea de pensionare a unui coleg și nu s-a distanțat suficient? Există un cantonament al brancardierilor din Liga 1?
Riscuri la tot pasul. E în afara oricărui dubiu că toți cei care suntem implicați direct trebuie să fim extrem de precauți. E în afara oricărui dubiu că trebuie să ne învățăm să trăim cu acest virus, dar tot în afara oricărui dubiu este și inutilitatea cantonamentului prelungit. În Cehia nu s-a stat în cantonament. Deja se joacă, iar Stanciu a centrat perfect la golul victoriei. Cu stângul. Iar Cehia are tot sub o sută de decese la milion. Ca noi”, a scris Mihai Stoica pe contl de Facebook.