Nicolae Ulieriu a crescut pe Șoseaua Iancului, „printre țigani” și nu numai. Fostul purtător de cuvânt al SRI a declarat în emisiunea „Dosare de presă”, pe evz.ro, că în vremea copilăriei sale toți copiii se jucau împreună și fiecare era recunoscut și apreciat pentru talentul său.

Nicolae Ulieriu a mărturisit că „din mahalaua copilăriei” sale două familii au dat oameni de seamă. Este vorba despre familia Voicu, din care a ieșit Ion Voicu, și de familia Nunweiller, care i-au dat pe cei șapte frați care au scris o pagină importantă în fotbalul românesc. Este vorba despre Constantin, Dumitru, Radu, Nelu, Lică, Eduard și Victor, frații care au lăsat în istoria clubului Dinamo porecla de „câinii roșii”.

DOCUMENTAR: 22 de ani de la moartea marelui violonist Ion Voicu – Radio România Cultural

„Eu, pe Șoseaua Iancului, am crescut între țigani. În anul 2000, m-am nimerit la o paranghelie, alături de Mădălin Voicu, pe care nu-l cunoșteam. Până atunci nu-l cunoșteam. Și durând treaba o oră, două, trei, am început să-i povestesc din biografia lui și a lui taică-su. Adică a lui taică-su și a lui bunică-sa. Se uita așa la mine… (Mădălin Voicu, n.e.).

„Domnule”, zice, „e clar, se cunoaște că ești de la SRI. Mi-ați umblat la dosar…”. L-am lăsat să-mi zică. Și mai târziu, „Bă, prostule”, îi zic, „tu știi unde am crescut, bă? Pe Șoseaua Iancului. Îl cunosc pe taică-tu și pe bunică-ta, de când era taică-tu mic”. Ion Voicu era cu doi, trei ani mai mare decât mine. A fost una din mândriile mahalalei noastre, că s-a ridicat… Și nu era nicio deosebire.

În mahalaua aia, erau două familii care au dat oameni de seamă: familia Voicu, din care a ieșit Ion Voicu și familia Nunweiller. Eu cu frații Nunweiller am jucat fotbal pe maidan”, a dezvăluit Nicolae Ulieriu.

DOLIU La Dinamo: Ion Nunweiller A MURIT! De Numele Său Se Leagă Porecla "câinii Roşii" / GALERIE FOTO | Fotbal, Sport | Libertatea | Libertatea