Evenimentul Zilei > EVZ Special > EVZ TV. Față în Față. Cine ne conduce Guvernul? „Oamenii puternici stau în spate”
EVZ TV. Față în Față. Cine ne conduce Guvernul? „Oamenii puternici stau în spate”

EVZ TV. Față în Față. Cine ne conduce Guvernul? „Oamenii puternici stau în spate”

Cine conduce Guvernul? Întrebarea care marchează o nouă topică de discuție la EVZ Față în față, între Alecu Racoviceanu, Mirel Palada și Florian Bichir.

EVZ Față în față: Cine conduce Guvernul?

În aceeași formație, Alecu Racoviceanu, Florian Bichir și Mirel Palada continuă dialogul. Cei trei dezbat un subiect foarte important, și anume: cine conduce Guvernul actual.

Fiecare are un punct de vedere interesant despre modul în care se desfășoară lucrurile în Guvernul României.

Istoricul Florian Bichir este de părere că fiecare este cel mai bun la „dat vine pe altcineva”.

„Se strânge armament, așa cum a spus și Mirel Palada, ca să pună mâna total pe putere. Puterea o vor avea peste 4 ani.

Dau vina unii pe alții ca să iasă ei cel mai bine”, a spus istoricul Florian Bichir.

Cine ne conduce Guvernul?

Pe aceeași lungime de unde se află și Mirel Palada. Sociologul consideră că oamenii din Guvern sunt toți niște nepricepuți. De asemenea, el mai lansează o ipoteză: cei cu experiență din Guvern au stat retrași, știind ce urmează să se întâmple în țară.

„Toți cei din Guvern sunt niște persoane nepricepute, care se califică la locul de muncă. Fac parte dintr-un Guvern de sacrificiu. Pentru că adevărații oameni puternici din această coaliție au fost precauți să nu se bage știind că urmează niște luni absolut cretine.

A fost exact la fel ca în bancul cu lupul. Ăia mai hârșâiți pe rele din politică, le-au spus ăstora mai tineri: du-te tu primul că pe mine mă bufnește râsul.

Ăștia tineri se califică la locul de muncă și dau vina unul pe celălalt. În șase luni de zile o să fie varză țara asta, varză!”, a spus sociologul.

Barna habar n-are ce face în Guvern

„Mă uitam pe google că nu știam cine e ăsta de la administrație și interne și am descoperit că a fost la economie. Deci de bun ce a fost la economie l-au dat la miliție.

A luat săptămâna trecută o decizie care mă înfioară. Au schimbat statutul prefectului. Au spus că prefectul poate fi om politic.

Nu asta mă deranjează. Ideea e că am sfărâmat  politic această țară. S-au nimit politic liberalii. Vreo șase de la UDMR și restul cine mai e pe acolo. Guvernul ăsta nu are o politică coerentă. Nici Barna habar n-are ce caută în Guvernul României.

Au împărțit țara în trei mai feude. Fiecare cu prefectul lui. Fiecare face politica sa de partid.

O să avem mari necazuri”, spune Florian Bichir.

Pe cealaltă parte, Mirel Palada consideră că perioada prin care trece România acum este una constructivă.

„Este un duș rece pentru România. Românii și-au dorit ca aceste partide să ajungă la putere. Un an, doi cinci de catastrofă este elcția cea mai bună pentru societatea românească. Ne-am ars, suflăm și în iaurt”, spune el.

„Cine îl susține politic pe Raed Arafat, care de 14 ani e secretar de stat?”, întreagă retoric Florian Bichir.

„Oamenii care decid, în ultimul timp parcă sunt dependenți de militărie. Se joacă cu ei. Vaccinarea condusă de un militar, aia condusă de un militar”, spune Alecu Racoviceanu.

„Având în vedere haosul care se va produce, singurele structuri care vor putea face față la așa ceva sunt cele militare. Peste tot în lume, totul va cădea în mâinile militarilor.S Sunt singurele structuri care se bazează pe ordine și disciplină”, susține Florian Bichir.