Arad Online titrează: Nu explozia l-a omorât pe omul de afaceri arădean, ci flăcările care au cuprins, ulterior, maşina. Ăla care e executat e profesionist, nu o să-l prindă. Interesant ar fi ca anchetatorii români să descopere rețeaua și cine putea să comande (n.r. – atentatul). Stai și te întrebi ce urmează. Că va urma„, a comentat moderatorul.

„Tot sistemul polițienesc din ultimii 10-15 ani e o cangrenă”

Jurnalistul Octavian Hoandră a avertizat că nu o să știm niciodată cine a ordonat actul terorist în contextul deprofesionalizării poliției române. „Tot sistemul polițienesc din ultimii 10-15 ani e o cangrenă. Tot ce e în Occident rău există deja în România. Sfătuiesc pe toată lumea să se ferească de poliție”, a spus acesta, deplângând dispariția secției 215, „infestată cu oameni de la SRI”.

Jurnalistul Bogdan Comaroni a explicat și un aspect care contrariază în cronologia atentatului: acele mișcări ale organismului victimei, vizibile în filmarea jurnaliștilor arădeni, care îți dau impresia că aceasta se mișcă. „Specialiștii în medicină legală au confirmat că omul murise instantaneu. A avut un dublu rol (n.r. – atentatul): să îl elimine, să dea un semnal de avertisment în zonă întregii rețele. Este o rețea mult mai amplă”.

„Este un mare semnal de alarmă. Intrăm pe o orbită pe care o vedeam în filme”, a conchis Turcescu.