Cele mai importante informaţii pentru cei care se pregătesc pentru studenţie pot fi găsite numai în "Evenimentul zilei".
EVZ te ghidează pas cu pas spre admiterea în universitate, cu o serie de informaţii practice, precum specializările pe care le poţi urma, taxele facultăţilor, metodele de admitere. Pentru a-ţi face o idee privind calitatea instituţiei unde vei învăţa, îţi arătăm cum poţi afla calificativele universităţii şi ale specializării pe care vrei să o urmezi: „grad ridicat de încredere”, „încredere”, „grad limitat de încredere”, „lipsă de încredere”.
Pentru că este dificil de anticipat concurenţa de anul acesta, îţi oferim, ca punct de reper, situaţia din 2009: cele mai căutate specializări, dar şi cele care au rămas cu locuri neocupate.
Odată ce ai fost admis la facultate, ai făcut primul pas spre cariera ta. Dar nu aştepta să termini studiile pentru un prim contact cu piaţa muncii! Specialiştii în resurse umane te sfătuiesc să te înscrii în organizaţii studenţeşti, să lupţi pentru o bursă în străinătate şi să nu ratezi nicio posibilitate de internship. În felul acesta, când termini facultatea experienţa ta va fi un atu, iar CV-ul va fi mai interesant pentru angajatori.
Dacă reuşeşti să studiezi o perioadă în străinătate, foloseşte articolul din acest ghid pentru a afla ce presupune echivalarea diplomei. Procedeul recunoaşterii actelor de studiu e anevoios şi descurajant, însă aceste eforturi merită să fie făcute: studiile în străinătate deschid orizonturi şi perspective noi.
Indiferent cât de generoşi sunt părinţii, un ban în plus în buzunar nu strică. Îţi prezentăm principalele joburi studenţeşti: cât câştigi, cum şi în ce condiţii munceşti.
CITIŢI ŞI:
- Ce să faci în facultate pentru a-ţi pregăti viitoarea carieră
- Concurenţă mare la Administraţie şi Jurnalism
- Alege-ţi studiile ce ţi se potrivesc!
- „Şcoala de acum scoate doar tocilari, nu valori”
- Joburi pentru bani de buzunar
- Echivalarea diplomei, un nou examen
Vezi lista facultăților de stat și particulare 2010