„Evenimentul zilei” la B1 TV. „Sunt un candidat cu viziuni liberale”

„Evenimentul zilei” la B1 TV. „Sunt un candidat cu viziuni liberale”

Fostul director al SIE, Teodor Meleșcanu, a afi rmat ieri, în emisiunea „Evenimentul zilei” de la B1 TV, că este un candidat de centru-dreapta în alegerile prezidențiale. El spune că nu a avut însă discuții cu foștii colegi din PNL, în legătură cu un eventual sprijin.

In emisiunea „Evenimentul zilei”, Teodor Meleşcanu a lămurit scandalul semnăturilor strânse de Partidul Dreptății Sociale (PDS) pentru ca el să se poată înscrie în cursa pentru Cotroceni și a comentat retragerea bruscă a sprijinului de către președintele PDS, Traian Rece.

Potrivit lui Meleșcanu, col. Mircea Dogaru, liderul sindicatului militarilor în rezervă, nu a adunat semnături pentru el. „Evenimentul zilei” vă prezintă cele mai importante declarații ale lui Teodor Meleșcanu:

Despre retragerea sprijinului PDS

Ne puteți urmări și pe Google News

● Am spus de la început că poziția de președinte este cea de reprezentare a tuturor românilor. Dl. Traian Rece a dorit să mă sprijine, să strângă semnături, l-am acceptat cu plăcere. Apoi a declarat că nu mă mai sprijină. Este o dovadă de onestitate, dacă nu mai crezi în candidat

● Am semnat protocolul cu dl. Rece după 22 septembrie, după demisia din fruntea SIE.

● Indiferent cine strânge semnăturile sunt semnăturile unor cetățeni individuali pentru un candidat. Nu voi avea o problemă cu validarea candidaturii.

Despre col. Mircea Dogaru (pro-rus, autorul, în 2012, a cererii de desființare a ANI, DNA, instituției Avocatului Poporului și a Curții Constituționale)

● Dl. Dogaru nu a strâns semnături pentru mine. El a trimis doar o scrisoare către toate organizațiile din CNSC. Nu a depus nicio semnătură la BEC pentru mine.

● Programul meu politic spune clar care sunt opțiunile mele. Legătura transatlantică cu SUA este obiectivul meu principal .

● Majoritatea semnăturilor au fost strânse de tineri, studenți de-ai mei, și prieteni de familie.

Despre implicarea în politică, imediat după șefia SIE

● Nu este o chestiune ilegală (să strângă semnături când era șef SIE-n.r). Candidatul cu cele mai mari intenții de vot este Victor Ponta își strângea semnături când era premier.

● Eu cunosc un număr limitat de informații în timp ce președintele, premierul, știu mai multe.

● Eu am crezut că e moral să nu intru în campanie până nu îmi dau demisia de la SIE.

Despre mandatul de doi ani în funcția de președinte

● Doresc revizuirea Constituției în mandatul meu. Cred că reducerea numărului de parlamentari la 300 este importantă. Sunt pentru păstrarea celor două Camere.

● Am spus că e util ca mandatul Parlamentului să coincidă cu cel al președintelui.

● Am constat că atunci când președintele și premierul provin din zone diferite există riscul de a se crea dispute.

● Una din propunerile mele este crearea unui guvern de uniune națională care să aibă o guvernare coerentă.

● Propunerea de premier trebuie să fie rezultatul unor negocieri din Parlament.

● Mă situez la centrudreapta, sunt membru cu viziuni ordoliberale, liberalismul de sorginte germană.

Despre prezidențiabilul acoperit

● Nu știu cine e ofițerul acoperit. Dar eu respect legea. Dacă cineva își închipuie că eu voi face referiri în campanie, pe care legea nu mi le permite, nu le voi face.

● Dacă aș ști cine e candidatul acoperit aș tăcea în continuare. Orice deconspirare a identității unui ofițer acoperit este penală.

●Nu există la ora actuală niciun fel de ofițer acoperit în presă, guvern, parlament din partea SIE.

● Prin dezbaterea publică aducem o atingere publică serviciilor. Nu am avut discuții cu liberalii (pentru susținerea la prezidențiale - n.r.). Vom vedea ce se va întâmpla pe viitor.