Evenimentul Zilei > Politica > „Evenimentul zilei” TV. Vasile Gherasim: PSD şi-a dat seama că mai are un singur bazin de exploatat- Tăriceanu
„Evenimentul zilei” TV. Vasile Gherasim: PSD şi-a dat seama că mai are un singur bazin de exploatat- Tăriceanu

„Evenimentul zilei” TV. Vasile Gherasim: PSD şi-a dat seama că mai are un singur bazin de exploatat- Tăriceanu

Ediția de astăzi a emisiunii „Evenimentul zilei”, realizată de Silviu Sergiu, îi are ca invitați pe Vasile Gherasim (PMP) și Gheorghe Iancu (PNȚCD).

În studio se va afla și Andreea Udrea, jurnalist EVZ. Tema principală a emisiunii va fi procesul de coagulare a Dreptei, inițiat de PNL și PDL.

Puteți adresa întrebări direct pe evz.ro, în secțiunea comentarii a articolului care va prezenta discuțiile din emisiune, pe adresa de e-mail online@ evz.ro și la telefonul 021.202.2000.

LIVE TEXT

Vasile Gherasim:

În momentul formării USL, lovitura a fost asupra electoratului ca alternativă, a dispărut alternativa. Aşa se întâmplă când stânga şi dreapta îşi dau mâna. Singurul care a menţinut ideea de opoziţie a fost Traian Băsescu.

În Bucureşti şi în câteva oraşe mari, PMP a câştigat lupta. Tineretul prevede viitorul.

Coagularea PDL-PNL este necesară. Au început acest dialog pe dreapta prin aroganţă, eu cred că nu este necesar un singur partid.

Gheorghe Iancu:

Sunt de acord cu domnul Gherasim, mi se pare că lucrurile au început să ia amploare foarte rapid. Într-o săptămână-două, lucrurile se vor mai linişti. Este foarte greu să faci un singur partid pe dreapta şi nu este nici benefic. Aplombul acesta o să îi ducă până la un anumit moment, nu cred că cele două congrese vor fi complet de acord.

Andreea Udrea:

Observ că toată lumea vorbeşte despre fuziune, dar nu cred că cele două partide îşi doresc asta. O fac, la nivel de declaraţii, ca să mobilizeze electoratul, să pară uniţi.

Vasile Gherasim:

PSD şi-a dat seama că mai are un singur bazin pe care îl poate exploata: Tăriceanu, care îi va aduna pe nemulţumiţi.

Lipirea e făcută ca într-un asalt, trebuiau mai întâi să se găsească la un candidat comun la prezidenţiale. Este important ca prezidenţialele să găsească dreapta bine organizată.

Gheorghe Iancu:

Oricum, dreapta are mai mult decât stânga.. Problema e că oamenii stau acasă şi nu vin la vot. Cred că lipirea aceasta este benefică pentru primul tur, pentru al doilea nu este cazul.

Vasile Gherasim:

Blaga trebuie să îşi amintească faptul că Băsescu a fost la Cluj, la Arad. Traian Băsescu a fost simbolul şi liderul dreptei, orice partid de dreapta se va face are nevoie de Traian Băsescu, care are un electorat mult mai mare decât PMP.