Eveniment istoric pentru România și Moldova. S-a deschis primul punct vamal comun

Eveniment istoric pentru România și Moldova. S-a deschis primul punct vamal comun Sursa foto: Foto: NewsMaker

Paștele a venit cu eveniment istoric pentru Republica Moldova și România. Șefului Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi a anunțat că s-a deschis primul punct vamal comun.

Rosian Vasiloi, șeful Poliției de Frontieră, a anunțat că Paștele a venit cu un eveniment istoric pentru Republica Moldova și România. S-a deschis controlul coordonat la frontiera comună în PTF Leușeni-Albița, sensul de intrare în România.

„Prieteni, sărbătorile de Paști dintotdeauna au avut o încărcătură deosebită pentru fiecare - este despre liniște, dragoste, credință și reunire în familie. Doresc tuturor sănătate, fericire, bunătate, dar și bucuria trăirii din plin a momentelor de reapropiere de cei dragi. Să aveți un Paște binecuvântat.

În acest an, Paștele vine cu un eveniment istoric pentru Republica Moldova și România. De astăzi este operațional controlul coordonat la frontiera comună în PTF Leușeni-Albița, sensul de intrare în România. Este o bucurie și un succes pentru ambele state!”, a mai spus șeful Poliției de Frontieră, potrivit border.gov.md.

Ne puteți urmări și pe Google News
Cât mai costă un permis de conducere fals? Ce spune un bărbat prins de polițiștii de frontieră

Sursa foto: politia de frontiera/facebook

Ajutor financiar pentru Republica Moldova

De curând, Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a anunțat un nou ajutor financiar pentru Republica Moldova. Suma, 750.000 de dolari va fi virată în Fondul voluntar de consolidare a capacităţii de apărare a Republicii Moldova. România a contribuit și anul trecut cu 600.000 de dolari la acest fond.

„Ministerul Afacerilor Externe a cerut Aliaților să continue sprijinul puternic pentru Republica Moldova, deosebit de vulnerabilă la acțiunile maligne și destabilizatoare ale Rusiei. Cu această ocazie ministerul ainformat că România va aloca fonduri suplimentare pentru programele NATO de consolidare a capacităților de apărare, inclusiv o sumă de până la 750.000 de dolari pentru Moldova”, se arată într-un mesaj pe Twitter, postat de ministrul Bogdan Aurescu de la Sesiunea NAC.

Pe lângă cei 750.000 de dolari pentru Republica Moldova, țara noastră va contribui cu 830.000 de dolari pentru Fondul voluntar privind Pachetul de Asistenţă Cuprinzătoare pentru Ucraina (NATO – Ukraine Comprehensive Assistance Package Trust Fund).

Bogdan Aurescu a mai subliniat necesitatea menţinerii angajamentului politic şi practic faţă de Ucraina şi a angajamentului susţinut faţă de Republica Moldova.