Euro 2024. Spania trece fără emoții de Croația: 3-0

Euro 2024. Spania trece fără emoții de Croația: 3-0 Sursa foto: UEFA Euro 2024/ Facebook

Euro 2024 a adus la Berlin o victorie decisivă pentru echipa națională a Spaniei, care a învins cu 3-0 naționala Croației într-un meci din grupa B.

Într-un meci inițial echilibrat, dar cu perspective de a rămâne la egalitate, echipa spaniolă a reușit să înscrie de două ori în doar trei minute, deschizând astfel scorul.

Euro 2024. Spania domină Croația cu un scor de 3-0

Alvaro Morata a deschis scorul în minutul 29, asistat de Fabian Ruiz, iar doar trei minute mai târziu, în minutul 32, Ruiz a marcat și el, după o pasă decisivă din partea lui Pedri.

Ultimul gol al meciului a venit în minutul 45+3, în ultima fază a primei reprize, când Lamine Yamal, în vârstă de doar 16 ani și 338 de zile, devenit cel mai tânăr jucător care a evoluat la un turneu final de Euro 2024, a centrat iar Dani Carvajal a înscris.

Ne puteți urmări și pe Google News
Alvaro Morata

Alvaro Morata. Sursa foto: UEFA Euro 2024/ Instagram

În minutul 78, Unai Simon a făcut o eroare gravă, iar arbitrul Michael Oliver a acordat un penalty pentru croați, după ce Rodri l-a faultat pe Petkovic.

Golul croaților, anulat de VAR

După ce Unai Simon a respins lovitura de pedeapsă executată de croați, balonul a ajuns la Perisic, care l-a trimis din nou în fața porții.

Petkovic a reușit să înscrie, dar golul acestuia nu a fost validat de VAR din cauza faptului că Perisic intrase în careul spaniol înainte de executarea lovituri de pedeapsă.

Spania a încheiat meciul cu o victorie de 3-0 și se va întâlni joi, 20 iunie, cu Italia, potrivit News.ro.

Spania-Croația

Spania-Croația. Sursa foto: UEFA Euro 2024/ Instagram

Euro 2024. Spania: Simon – D. Carvajal, Le Normand, Nacho, Cucurella – Pedri (Dani Olmo 59), Rodri (Zubimendi 87), Fabian Ruiz – Yamal (Ferran Torres 86), Alvaro Morata (Oyarzabal 67), Nico Williams (Merino 68). SELECŢIONER: Luis de la Fuente.

Croația: Livakovic - Stanisic, Sutalo, Pongracic, Gvardiol – Modric (Pasalic 65), Brozovic, Kovacic (Sucic 65) - Majer, Budimir (Perisic 56), Kramaric (Petkovic 72). SELECŢIONER: Zlatko Dalic.

Cartonaşe galbene: Rodri 78

Arbitri: Michael Oliver – Stuart Burt, Dan Cook – Anthony Taylor (toţi din Anglia).