Euro 2024: Presa belgiană laudă echipa României: „Am tremurat până spre final”

Euro 2024: Presa belgiană laudă echipa României: „Am tremurat până spre final” Duel în meciul România - Belgia Sursa foto: X

Un eșec al „Diavolilor roșii” în fața echipei României ar fi fost un adevărat dezastru, pentru elevii lui Domenico Tedesco. Șansele Belgiei de a merge în optimile de finală ar fi fost drastic reduse de un astfel de rezultat, însă România a cedat cu scorul de 0-2. Dar presa belgiană a recunoscut că emoțiile au fost mari și în tabăra adversarilor noștri.

Victorie esențială pentru echipa lui Tedesco

Selecționatei Belgiei, locul trei mondial în ierarhia FIFA, a înscris în poarta României de două ori, prin Youri Tielemans și Kevin de Bruyne.

Dar presa belgiană a tras concluziile după victoria echipei favorite și a făcut o reverență în fața selecționatei țării noastre.

„Belgia este din nou în viață! Cu o victorie convingătoare în fața României, Belgia și-a sporit șansele de calificare la acest turneu final. Youri Tielemans a deblocat rapid tabela, iar ocaziile irosite și un alt gol anulat de arbitrajul video ne-au făcut să tremurăm până spre final. Din fericire, căpitanul De Bruyne și-a luat revanșa și a dublat avantajul.

Ne puteți urmări și pe Google News

În ciuda golului rapid și a multelor ocazii, meciul a rămas incitant pentru o bună perioadă de timp. Românii au fost puternici și rezistenți. Primele probleme au survenit imediat după golul lui Tielemans, dovadă a unei echipe extrem de imprevizibile”, notează cei de la sporza.be.

Domenico Tedesco

Domenico Tedesco a răsuflat ușurat după victoria Belgiei contra României, Sursa foto. X

Presa belgiană avertizează despre thriller-ul cu Ucraina

„Belgia a dominat întreaga primă repriză, deși ocaziile au întârziat să apară. Belgia a fost avertizată din nou în startul primei reprize, la ocaziile lui Man și Mihăilă. Același Man a avut o șansă importantă în minutul 68, însă Casteels și-a arătat valoarea. În sfârșit, De Bruyne a făcut 2-0 și a închis partida.

Ne putem aștepta la un thriller în partida cu Ucraina. Toate echipele din Grupa E au același număr de puncte înaintea ultimei etape”, mai scrie presa belgiană.

„Partida de miercuri va fi un moment de răscruce, momentul adevărului pentru fiecare român. Am simțit o emulație incredibilă, căldura tuturor, însă trebuie să strângem rândurile. Această generație va răsplăti suporterii cu o calificare,” declara selecționerul echipei României, Edi Iordănescu.