Anglia – Rusia se întâlnesc în această seară, la Marsillia, pe „Stade Velodrome”, într- o confruntare din cadrul Grupei B.

Meciul are cod roșu de alertă în ceea ce privește riscul unui potențial act de terorism, ținând cont că ambele națiuni sunt implicate în lupta contra Statului Islamic. Pe teren se vor afla față în față două formații cu foame de performanță. Atât englezii cât și rușii au avut evoluții mediocre la Campionatul Mondial din Brazilia și n-au trecut de faza grupelor. Așa că la turneul european vor să se reabiliteze în ochii suporterilor.


FOTO: Aleksandr Kokorin, o piesă grea a Rusiei FOTO: SHUTTERSTOCKRevelațiile Vardy și Kane

Rusia are în palmares un European, câștigat la prima ediție, în 1960, în timp ce englezii n-au cunoscut gustul victoriei. Roy Hodgson, selecționerul naționalei Albionului, se va baza în „unsprezecele” de start pe Jamie Vardy și Harry Kane, revelațiile sezonului din Premier League.

Primul jucător a câștigat titlul cu Leicester, în timp ce al doilea a încheiat campionatul pe poziția a 3-a cu Tottenham. Sub semnul întrebării stă titularizarea lui Wayne Rooney, care ar putea sări din schema imaginată de Hodgson. Rusia lui Leonid Slutski are un lot format doar din jucători autohtoni și va încerca să repete evoluțiile de la Euro 2008, atunci când a ajuns până în semifinale, și a scos la lumină fotbaliști ca Andrei Arshavin sau Roman Pavlyuchenko.

Derby-ul debutantelor

Tot azi, de la ora 19.00 (în direct la Dolce Sport 1), în primul meci al grupei, Țara Galilor va evolua contra Slovaciei, la Bordeaux.

Va fi o întâlnire între două debutante, echipe care n-au mai participat la nicio ediție a Campionatului European.

Te-ar putea interesa și: