Evenimentul Zilei > Politica > Eugen Teodorovici și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al PSD. Un nou atac la Marcel Ciolacu
Eugen Teodorovici și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al PSD. Un nou atac la Marcel Ciolacu

Eugen Teodorovici și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al PSD. Un nou atac la Marcel Ciolacu

Fostul ministrul al Finanțelor, Eugen Teodorovici a anunțat, sâmbătă, că și-a depus candidatura pentru a prelua conducerea PSD.

Teodorovici a postat pe pagina sa de socializare un mesaj prin care își anunță candidatura pentru funcția de președinte al PSD.

„Nu vreau să validez alegerea în mod NESTATUTAR și NEDEMOCRATIC a unui #președinte #PSD

Cu atât mai mult, nu voi valida alegerea unui președinte printr-un SIMULACRU de alegeri, atunci când REGULILE se schimbă în timpul jocului tocmai pentru a diminua șansele altor potențiali candidați sau a le anula pe cele ale candidaților care ar putea să se decidă în ultimul moment.

Mi-am depus AZI candidatura pentru funcția de președinte al PSD, în condițiile prevăzute de actualul STATUT validat de Tribunalul București, pentru că am ales să particip la orice #competiție #electorală fundamentată pe ACELEAȘI REGULI❗

Fac apel la #responsabilitatea tuturor membrilor PSD care vor participa la CONGRES, indiferent de funcția pe care o ocupă în partid și de organizația județeană de care aparțin, să înțeleagă că PSD nu are nevoie, în special în situația actuală, să se prezinte în fața electoratului cu un simulacru de alegeri, cu oameni ascunși în spatele unor liste și, mai ales, cu riscul participării unui singur candidat și care să fie ales, eventual, cu UNANIMITATE de voturi, ca în vremurile pe care le speram apuse!”, a scris Teodorovici pe Facebook.

Vineri, 7 august, ora 16, a fost termenul limită până la care s-au putut depune candidaturile pentru Congresul PSD, pe care social democrații intenționează să îl organizeze în data de 22 august.

Procedura este contestată de Eugen Teodorovici care vrea candidaturi uninominale pentru ficeare funcție, așa cum prevede acum statutul PSD. Teodorovici susține că este încălcat statutul și amenință că va da partidul în judecată.

Congresul PSD ar urma să fie organizat în data de 22 august, cel mai probabil în format online. Procedura este contestată de Eugen Teodorovici.

„Eu, astăzi îmi depun candidatura și voi atașa toate documentele, inclusiv paragrafele din Statut care stabilesc această procedură. Dacă nu se respectă Statutul PSD, voi merge în instanță și am să câștig. Statutul poate fi modificat doar de Congres și aprobat de Tribunal. Nu poți să stabilești în CEX modificările, să pui la punctul 1 al ordinii de zi de la Congres modificare statutului și la punctul doi să alegi conducerea în baza modificărilor, așa cum vrea Ciolacu. Ei nu cunosc nici legile țării, nici statutul partidului.”, a declarat Eugen Teodorovici

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.