Evenimentul Zilei > Politica > Oferta lui Ciolacu pentru Teodorovici. Dezvăluiri din culisele PSD
Oferta lui Ciolacu pentru Teodorovici. Dezvăluiri din culisele PSD

Oferta lui Ciolacu pentru Teodorovici. Dezvăluiri din culisele PSD

Senatorul Eugen Teodorovici susține că Marcel Ciolacu i-a propus o funcție de prim-vicepreședinte, alături de Sorin Grindeanu și Gabriela Firea, în echipa cu care intenționează să candideze la conducerea PSD.

Fost președinte executiv al PSD, Eugen Teodorovici susține că a declinat oferta lui Ciolacu pentru că, în caz contrar, dacă ar fi acceptat, ar fi girat schimbările nestatutare care au avut loc la finalul anului trecut, în noiembrie, la conducerea partidului.

Pe cale de consecință, Eugen Teodorovici a declarat că a decis să candideze, contra lui Marcel Ciolacu, pentru președinția partidului, afirmând că-și dorește ca „PSD-ul să redevină un partid civil”, iar nu unul controlat de serviciile secrete. În opinia sa, PSD că este un „partid îngheţat” care are nevoie de o schimbare majoră.

„Eu vreau să ofer o alternativă, nimic altceva, am şi spus-o, nu e lupta mea cu Marcel Ciolacu. Eu sper să nu fie cum spun unii colegi, că e o luptă prea dură şi prea mare cu un sistem. Nu cu o persoană, ci un sistem. Uite, îmi asum această mare luptă cu sistemul. Vreau PSD-ul să redevină un partid civil. Astăzi, PSD-ul nu este un partid civil”, a declarat senatorul social-democrat.

Eugen Teodorovici a adăugat că PSD este principalul element de schimbare în țară, iar pentru a reforma clasa politică, trebuie ca această formațiune, să se transforme.

„Observ că PSD-ul este principalul element de schimbare în ţara asta. Dacă vrem să reformăm clasa politică ţine de PSD. Dacă PSD-ul se va schimba, va schimba în mod obligatoriu clasa politică”, a mai afirmat Eugen Teodorovici.

În acest context, a afirmat el este nevoie de o dezbatere serioasă în partid, iar nu de o mimare a dialogului. Teodorovici a promis că, pentru alegerile interne, își va forma o echipă din „oameni cu şcoală făcută la timp, la stat, fără diplome la SRI”.

Teodorovici militează pentru un congres clasic, cu delegați, iar nu pentru unul organizat în mediul online, așa cum se vehiculează în anumite cercuri.

Pe de altă parte, în opinia sa, în cazul în care nu se vor organiza alegerile interne la vreme, actuala conducere interimară a partidului va trebui să-și asume un obiectiv foarte clar pentru alegerile locale.

„Undeva, un scor de 35-37 la locale nu are voie să fie discutabil. Cine poate să-şi asume asta foarte bine, îşi asumă, dacă nu face, mandatul este pe masă. Nu poate să facă actuala conducere, vine altă conducere, nu facem pleacă şi ea”, a afirmat Eugen Teodorovici la TVR.

Teodorovici, atac la Iohannis. „A fost prezent doar fizic”

STUDIU. Aceste categorii de pacienți au risc dublu de a-și pierde viața!

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: