Evenimentul Zilei > International > Deputata-EROINĂ națională din UCRAINA intră în GREVA FOAMEI după ce a fost ARESTATĂ pentru TERORISM
Deputata-EROINĂ națională din UCRAINA intră în GREVA FOAMEI după ce a fost ARESTATĂ pentru TERORISM

Deputata-EROINĂ națională din UCRAINA intră în GREVA FOAMEI după ce a fost ARESTATĂ pentru TERORISM

Deputatul din Ucraina Nadejda Savcenko, arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei, joi, a anunțat că intră în greva foamei.

Anunţul deputatei din Ucraina a fost făcut chiar în timpul şedinţei instanţei de judecată de astăzi, unde instanţa de judecată urma să o înştiinţeze în legătură cu măsura luată împotriva sa, relatează Radio Chișinău.

Deputatei Savcenko i-a fost retrasă joi, 22 martie, imunitatea parlamentară. Deputaţii Radei din Ucraina au votat în favoarea arestării ei.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, consideră că reținerea și arestarea deputatului Nadejda Savcenko nu este altceva decât „demascarea unei operațiuni speciale rusești” și a explicat acțiunile acesteia prin „planurile criminale ale agresorului”, a scris joi președintele ucrainean pe pagina sa de pe Facebook.

Poroșenko le-a mulțumit serviciilor speciale ucrainene „pentru viețile salvate”, a vorbit despre contracararea actelor teroriste în masă și despre dezvăluirea „operațiunilor speciale rusești împotriva Ucrainei”.

Pe 22 martie, deputații din Rada Supremă au votat pentru retragerea imunității parlamentare lui Nadejda Savcenko, acuzată de autoritățile ucrainene de pregătirea unui atac asupra celorlalți deputați.

Declarată recent eroină populară a Ucrainei, Savcenko este suspectată acum de intenția de a răsturna regimul constituțional, de atentat la viața unui om de stat, de pregătirea unui act terorist și de deținere ilegală de armament.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: