Anunţul deputatei din Ucraina a fost făcut chiar în timpul şedinţei instanţei de judecată de astăzi, unde instanţa de judecată urma să o înştiinţeze în legătură cu măsura luată împotriva sa, relatează Radio Chișinău.

Deputatei Savcenko i-a fost retrasă joi, 22 martie, imunitatea parlamentară. Deputaţii Radei din Ucraina au votat în favoarea arestării ei.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, consideră că reținerea și arestarea deputatului Nadejda Savcenko nu este altceva decât „demascarea unei operațiuni speciale rusești” și a explicat acțiunile acesteia prin „planurile criminale ale agresorului”, a scris joi președintele ucrainean pe pagina sa de pe Facebook.

Poroșenko le-a mulțumit serviciilor speciale ucrainene „pentru viețile salvate”, a vorbit despre contracararea actelor teroriste în masă și despre dezvăluirea „operațiunilor speciale rusești împotriva Ucrainei”.

Pe 22 martie, deputații din Rada Supremă au votat pentru retragerea imunității parlamentare lui Nadejda Savcenko, acuzată de autoritățile ucrainene de pregătirea unui atac asupra celorlalți deputați.

Declarată recent eroină populară a Ucrainei, Savcenko este suspectată acum de intenția de a răsturna regimul constituțional, de atentat la viața unui om de stat, de pregătirea unui act terorist și de deținere ilegală de armament.