Evenimentul Zilei > International > ERDOGAN judecă 486 de adversari la pachet
ERDOGAN judecă 486 de adversari la pachet

ERDOGAN judecă 486 de adversari la pachet

Regimul Erdogan judecă începând de astăzi, în aceeaşi sală, circa 500 de persoane sub acuzaţia că ar fi participat la lovitura de stat de anul trecut.

Procesul a aproximativ 500 de persoane, arestate în urma loviturii de stat eşuate din Turcia împotriva preşedintelui Erdogan care a avut loc în 2016, înceape marţi, 1 august, acestea fiind acuzate că au plănuit să înlăture guvernul.

Cei 486 de suspecţi vor fi judecaţi în apropierea oraşului Ankara, într-o sală de judecată construită special. Procesul se va concentra asupra evenimentelor care au avut loc într-o bază aeriană din capitală.

Guvernul consideră că baza aeriană Akinci a fost punctul central al tentativei de lovitură de stat. Şapte dintre acuzaţi sunt încă daţi dispăruţi, iar printre ei se numără principalul suspect, Fethullah Gulen, şi unul dintre cei consideraţi a fi liderii complotului, fostul comandant al forţelor aeriene, Adil Oksuz.

Suspecţii sunt acuzaţi de încălcarea Constituţiei, încercarea de asasinare a preşedintelui, de încercarea de a înlătura Guvernul Turciei şi de conducerea unei organizaţii teroriste armate.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: