Evenimentul Zilei > International > Erdogan confirmă că a testat sistemul S-400, cumpărat de la Putin. „SUA nu ne interesează”
Erdogan confirmă că a testat sistemul S-400, cumpărat de la Putin. „SUA nu ne interesează”

Erdogan confirmă că a testat sistemul S-400, cumpărat de la Putin. „SUA nu ne interesează”

„Se pare că domnii din Statele Unite sunt deosebit de supărați că aceasta este o armă care aparține Rusiei. Suntem hotărâți, mergem pe drumul nostru ca întotdeauna”, a declarat liderul de la Ankara.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a confirmat, vineri, că țara sa a testat sistemele de apărare antiaeriană S-400 pe care le-a achiziționat de la Rusia și a declarat că obiecțiile Statelor Unite cu privire la această chestiune „nu contează”.

Decizia lui Recep Tayyip Erdogan de a cumpăra aceste sisteme de apărare aeriană extrem de performante a provocat de la început furie la Washington.

Americanii au denunțat în repetate rânduri că achiziționarea sistemelor rusești de către Ankara compromite apărarea NATO și au amenințat cu sancțiuni.

Săptămâna trecută, informații privind o posibilă testare a sistemelor S-400 în Turcia au declanșat o reacție furioasă din partea Departamentului de Stat al SUA și a Pentagonului.

Dacă nu le testăm, atunci de ce le-am luat?

„Teste au fost și sunt în curs de desfășurare. Poziția Statelor Unite este absolut irelevantă pentru noi. Nu ne privește. Dacă nu vom testa aceste capabilități disponibile, ce vom face atunci cu ele ?”, a declarat liderul de la Ankara jurnaliștilor.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE