Evenimentul Zilei > Actualitate > Era GRASĂ de abia se ţinea pe picioarele cu vene varicoase ORIBILE. Medicii nu au vrut să o opereze. Cum a slăbit ca să nu îi mai fie ruşine | GALERIE FOTO
Era GRASĂ de abia se ţinea pe picioarele cu vene varicoase ORIBILE. Medicii nu au vrut să o opereze. Cum a slăbit ca să nu îi mai fie ruşine | GALERIE FOTO

Era GRASĂ de abia se ţinea pe picioarele cu vene varicoase ORIBILE. Medicii nu au vrut să o opereze. Cum a slăbit ca să nu îi mai fie ruşine | GALERIE FOTO

A refuzat intervenţia chirurgicală asupra venelor varicoase pentru că era prea grasă.

Tracy Cairns, 43 de ani, a fost disperată să elimine pe cale chirugicală varicele dureroase şi inestetice. La un moment dat a aflat că nu se mai poate!
     
Deoarece este foarte grasă, iar medicii au spus că nu îşi pot asuma riscul de a o opera „într-un asemenea stadiu de greutate corporală”.  
"Am fost oarbă, cât de mare am putut să ajung, nu pot să cred că am ajuns atât de grasă", spune Tracy.

Un profund sentiment de ruşine

Dragostea ei pentru burgeri, curry şi pizza uriaşe încărcate cu brânză i-au adus „cadou” o greutate de peste 190 de kilograme, un coşmar pentru picioarele ei. „M-am ascuns în spatele haine largi şi nu a făcut mai mult de un efort cu mine”, spune Tracy, care este acum la o dietă care se pare că va da oarecum roade.
"Doctorul a spus am nevoie de o operaţie pentru că valvele din venele mele nu au de lucru în mod corespunzător. Am  simţit un profund sentiment de ruşine că sunt atât de grasă”.  

Cercetările au arătat că pacienţii obezi au un risc semnificativ mai mare de complicaţii după o intervenţie chirurgicală, cum ar fi atac de cord, infecţii ale plăgilor, leziuni nervoase şi infecţii ale tractului urinar.
cest lucru înseamnă că trebuie să muncească mai mult pentru a trimite spate de
Tracy a depus eforturi însă în ultimii doi ani, pentru a putea să îşi facă operaţia totuşi. „Am început să înot, să fac zumba, în loc de gustări şi chipsuri şi ciocolată, am trecut la fructe şi iaurturi".
Ea, de asemenea, a învăţat să gătească toate mesele ei preferate prin înlocuirea unele componente cu alternative degresate. Şi, între timp a ajuns pe lista de aşteptare pentru operaţia mult visată.