John Wayne Gacy a fost prins în 1968, în timp ce molesta doi adolescenţi. Cazul lui a devenit de notorietate, Gacy fiind în acelaşi timp un pedofil recidivist. Care a distrus vieţile multor oameni de-a lungul timpului.

Îi ademenea

După molestare, a fost condamnat la 10 ani de închisoare, dar a fost eliberat după doar 18 luni, pentru comportament exemplar. După ieşirea din închisoare, John s-a recăsătorit, devenind “un personaj sociabil” – după cum spuneau mărturiile de mai târziu. Îi plăcea să se îmbrace în clovn şi să glumească la petrecerile copiilor din vecini, după cum nota oddee.com. De aici avea să i se tragă mai târziu porecla de “Clovnul ucigaş”
În timpul celor 6 ani care au trecut între prima sa eliberare şi următoarea arestare, fiind suspecatat de rapire, Gacy a reuşit să omoare 33 de bărbaţi. 28 dintre victime fiind îngropate chiar în faţa casei lui. Victimele erau, majoritatea, adolescenţi fugiţi de acasă. “Clovnul ucigaş” obişnuia să îi ademenească pe tineri la el în casă, unde îi tortura, îi viola şi apoi îi ucidea.
Procesul său a început în februarie 1980, când “Clovnul” s-a declarat bolnav mintal, dar instanţa nu l-a crezut. În cele din urmă, Gacy a mărturisit totul, a fost declarat vinovat şi condamnat la moarte, fiind executat în 1994.