EPIDEMIE! 5.119 de cazuri de RUJEOLĂ și 23 de MORȚI!

EPIDEMIE! 5.119 de cazuri de RUJEOLĂ și 23 de MORȚI!

În doar 13 săptămâni, în România s-au înregistrat peste 5.100 de cazuri de rujeolă, anunță Centrul de Supraveghere a Bolilor Transmisibile de la Institutul Național de Sănătate Publică! Cei 23 de oameni care au murit nu erau vaccinați, deși rujeola este o boală care poate fi prevenită prin imunizare. Sunt afectați copiii, dar și adulții!

Situația este gravă la nivelul întregii țări, arată statistica INSP. Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 28.04.2017 este 5.119, din care 23 de decese (7 în jud. Timiș, 5 în jud. Arad, 5 în jud. Dolj, 3 în jud. Caras Severin, 1 în jud. Călărași, 1 în jud. Satu Mare și 1 în București). S-au înregistrat cazuri de rujeola in 38 de județe, cele mai multe fiind în: CARAȘ SEVERIN (965), TIMIȘ (950), ARAD (837), MUREȘ (350), DOLJ (343), CĂLĂRAȘI (178), SATU MARE (170), SIBIU (170), ALBA (135), BISTRIȚA NĂSĂUD (129), HUNEDOARA (127) ȘI BRAȘOV (114).

În funcție de vârstă, cele mai multe cazuri sunt înregistrate la copii, dar nici adulții nu sunt departe de pericol.

În raportul săptămânal al Centrului de Supraveghere a Bolilor Transmisibile este folosit cuvântul „epidemie”, pentru că sunt, în acest moment, 944 de cazuri de îmbolnăvire la micuți cu vârsta sub un an, 1.976 de cazuri la copii cu vârsta cuprinsă între un an și 4 ani, 911 cazuri la cei cu vârsta între 5 și 9 ani, apoi 381 de cazuri de bolnavi cu vârsta între 10 și 14 ani și alte 252 de cazuri la adolescenți cu vârsta între 15 și 19 ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Și adulții sunt afectați, pe catoria de vârstă 25 până la peste 45 de ani, au fost diagnostica 655 de cazuri de rujeolă, considerată a fi o „boală a copilăriei”!

CITEȘTE PE DOCTORULZILEI.RO ce spun medicii despre epidemia de rujeolă, care sunt simptomele și cât de sigure sunt vaccinurile!

Totul despre rujeolă cu medicul Daniela Ștefănescu, la emisiunea LIVE Doc pe care o puteți urmări AICI.

Dramatic este că din toate aceste cazuri s-au înregistrat și 23 de decese la persoane nevaccinate, în condițiile în care această boală poate fi prevenită prin imunizare!

FOTO: Distribuirea cazurilor de rujeolă, pe județe. SURSA GRAFIC: INSP 

Directorul regional al Biroului pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății a declarat, ieri, la Palatul Parlamentului, la Conferința „Vaccinarea: o problemă de sănătate publică. Copiii, dincolo de cifre”, că „Vaccinurile sunt absolut sigure! S-au făcut numeroase studii epidemiologice în ani ,90, pentru că atunci au fost descoperite și aprobate, care arată foarte clar că nu există dovezi a niciunei reacții adverse ale acestor vaccinurilor, ci din contră, ele sunt sigure și nu există nicio legătură între autism și vaccinare. Sunt tot atât de mulți copii cu autism și în rândul celor care sunt vaccinați, cât și în rândul celor care sunt nevaccinați. Aceste studii sunt disponibile”!

Materialul integral cu declarațiile oficialului OMS și măsurile pe care le pregătesc autoritățile omâne, îl puteți citi AICI