În cadrul unei campanii care vizează barurile redeschise după relaxarea restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, Prinţul Charles a vizitat recent un pub din sudul Londrei, iar imaginile în care acesta ţine în mână o halbă cu bere au generat multe comentarii referitoare la sănătatea lui, presa din Marea Britanie speculând că moştenitorul tronului suferă de edem, o boală care poate ascunde multe probleme.
Englezii se tem că Prinţul Charles are o boală gravă. Atenţie la mâinile sale, atât de umflate şi roşii încât au stârnit îngrijorarea celor care le-au văzut în fotografiile publicate în presa din UK.
În 2012, când avea 63 de ani, Charles a glumit despre degetele sale „asemănătoare unor cârnați”. Acea remarcă apărea în cadrul unui turneu în Australia. Totuşi, felul în care arată acum mâinile sale a atras atenţia celor care îi urmăresc activitatea.
„Sunt îngrijorat pentru Prințul Charles. Mâinile lui sunt incredibil de umflate și roșii”, a fost unul dintre comentariile postate pe Twitter. „Prințule de Țara Galilor... mâinile tale arată foarte, foarte umflate. Te rog, verifică. Rămâi sănătos”, a fost un alt comentariu.
Jurnaliştii sursei citate au subliniat că moştenitorul tronului poate avea edem, o boală care afectează orice parte a corpului, inclusiv mâinile. Edemul reprezintă o acumulare de lichid şi poate apărea din cauza consumului excesiv de alimente sărate.
Englezii se tem că Prinţul Charles are o boală gravă
Alte explicaţii pentru apariţia edemului pot fi legate de administrarea anumitor medicamente pentru tensiunea arterială, antidepresive sau steroizi. Cei care sunt supraponderali sau rămân în aceeași poziție prea mult timp pot avea probleme cu edemul.
De asemenea, boala poate fi cauzată de o luxaţie, de stres sau de schimbările bruște de temperatură. Spre exemplu, dacă se temperatura urcă brusc foarte mult, mâinile s-ar putea umfla la fel de mult.
Totodată, umflarea mâinilor poate avea legătură şi cu muşcăturile provocate de anumite insecte sau pot fi semnele unei infecţii. Mai mult, edemul poate apărea când există o problemă cu rinichii, ficatul sau inima.
Recomandări pentru cei care au edem
Exercițiile ușoare şi mersul pe jos ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin. De asemenea, celor care au edem li se recomandă să bea multă apă. Cei care au probleme trebuie să poarte îmbrăcăminte strânsă și să nu rămână în aceeași poziție prea mult timp.
Dacă simptomele nu se ameliorează după tratarea acasă timp de câteva zile, este recomandată consultarea unui medic. Conform express.co.uk, situațiile care justifică o întâlnire urgentă cu medicul de familie sunt următoarele:
- umflarea unui singur braț sau doar a unei mâini, fără să existeo cauză evidentă, cum ar fi o vătămare
- umflarea este severă, dureroasă sau începe foarte brusc
- zona umflată este roșie sau se simte fierbinte la atingere
- temperatura dumneavoastră este foarte ridicată sau aveţi frisoane
- ai fost diagnosticat cu diabet şi observi umflarea bruscă a mâinilor
Pe doctorulzilei.ro puteţi citi mai multe informaţii despre factorii mecanici care pot provoca boala, dar şi despre cel mai bun tratament în funcţie de tipul de edem.