Spectacolul are muzică live, cu orchestra amplasată în capul scenei – Nuevo Tango – grup căruia i se alătură și alți muzicieni de excepție (Alin Stoianovici –acordeon, cel care semnează și direcția muzicală a spectacolului). Publicul stă la mese albe de restaurant. Se servește vin aromat de Recaș și apă, „Evian-ul” bănățean.

În scenă intră actorii Sânziana Târța, Victor Bucur, Claudia Ieremia, Ion Rizea, Cristina König, Iuliana Crăescu, Corina Dohanici, Adriana Sâncrăian, Matei Chioariu, Raul Bastean, Raul Lăzărescu, Adrian Cozan, dar și dansatorii profesioniști Cristina Daju și Silviu Gușat. Răzvan Mazilu semenază coregrafia.

”Ce poate fi mai frumos decât emoția?”

Regizorul Ada Lupu spune că emoțiile pot schimba lumea și vrea să arate cum. „E un spectacol la care trebuie venit cu iubitul / iubita de mână. Ce poate fi mai frumos decât emoția? Este important să ne oferim ocazia de a cunoaște viața cu toate simțurile, de a ne emoționa, de a găsi într-o poveste acele lucruri care pot duce mai departe propria noastră poveste”, a declarat Ada Lupu.
În mai multe momente ale spectacolului, publicul este invitat la dans pe scenă și alăturim de către actori. Într-unul din astfel de momente, edilul Timișoarei s-a dovedit un bun dansator de milonga, când a fost invitat la dans de una dintre actrițe.

Spectacol complet

O tânără pasionată de modă va vedea dincolo de firul poveștii: ținutele actorilor sunt semnate de un designer cunoscut, iar încălțămintea lor, așijderea. Stilistul Alina Lățan are studii de modă la Rick Owens Paris, a lucrat cu Inna, Smiley, Deepcentral, Kamelia, Vunk, și a colaborat cu reviste de profil în străinătate.

Actorii din Maria de Buneos Aires dansează tango pe scenă, încălțați de designerul Dumitru Mihăică, proprietarul Mono Shoes. ”Picioarele și privirea desprind dansatorii de lumea din care au venit. În acordurile tăioase și dulci deopotrivă, povestea se rescrie. Podeaua e propria lor Argentină, orașul minții în care muzica are gust de iubire, fum și patimă”, spune designerul.

Montarea Adei Lupu pentru Maria de Buenos Aires este pentru prima dată când opera lui Piazzolla renunță la tonurile tragediei și vorbește despre sensul pozitiv al existenței, regizoarea dând o interpretare unică, luminoasă firului epic.

Spectacolul s-a jucat cu casa închisă. O nouă reprezentație este marți, 23 septembrie. Doritorii mai pot achiziționa bilete pentru celelalte reprezentații, din ultimele trei luni ale anului. ( Sursa foto: Adrian Pîclișan și Digi 24)