Elvis Presley, un gurmand adevărat. Cum arătau mesele bogate în calorii ale starul rock 'n' roll

Cum a murit Elvis Presley, de fapt. Apropiații au ascuns asta. Sursa foto: 24105617 © Lindrik | Dreamstime.com

Elvis Presley va rămâne pentru totdeauna o legendă a muzicii rock and roll. Starul s-a stins din viață în 1977, la 42 de ani. A avut mereu grijă să arate impecabil pe scenă, milioane de femei fiind topite după el. Din păcate, stilul său alimentar, bogat în calorii, i-a adus multe kilograme în plus în ultimii ani de viață.

Piese precum „Blue Suede Shoes”, „Love Me Tender”, „Jailhouse Rock” și „Viva Las Vegas” vor fi mereu în trend. Elvis Presley a reușit să influențeze generații întregi, rămânând viu prin muzica sa chiar și astăzi. Extrem de celebru și apreciat, „Regele Rock and Roll” s-a stins din viață pe 16 august 1977, la doar 42 de ani. A fost găsit mort în casa sa din Graceland, în baie.

De-a lungul vieții, aspectul său fizic a fost unul impecabil. Admiratoarele lui fierbeau când urca pe scenă și nimic nu părea să dezvăluie stilul de viață nesănătos pe care starul îl avea. În ultimii cinci ani din viață, Elvis Presley a pierdut lupta cu greutatea și a ajuns la aproximativ 160 de kg, fiind aproape de nerecunoscut. După divorțul de Priscilla, în 1973, a început să mănânce excesiv, mesele sale depășind 10.000 de calorii.

Toată viața sa a fost un gurmand și prefera mâncărurile simple și delicioase. Era un tip mereu în mișcare, cu diferite activități sportive, însă niciodată nu a reușit să renunțe la mâncare. Ducea o viață simplă și îi plăceau extrem de mult mâncărurile prăjite. Nu era pretențios și prefera oricând omleta, cartofii prăjiți sau cârnații în locul mâncărurilor rafinate.

Tei sandvișuri pe care Elvis Presley le iubea

„Pâinea de aur a nebunului” este unul dintre sandvișurile pe care „Regele Rock and Roll” le iubea. Apropiații săi povestesc una dintre vizitele din Denver, unde servea un preparat plin de calorii, dar extrem de bun. În noaptea zilei de 1 februarie 1976, Elvis Presley s-a urcat în avionul său privat alături de un grup de prieteni și au călătorit la Denver pentru o poftă culinară.

The Colorado Mine Company este localul unde a ajuns grupul de prieteni și au comandat 22 e bucăți de „Pâinea de aur a nebunului”. Sandvișul servit și astăzi în acel restaurant, este format dintr-o pâine scobită în interior, unde se introduceau toate garniturile. Preparatul conținea unt de arahide, jeleu și șuncă prăjită. O porție conținea aproximativ 9.000 de calorii.

Un alt sandviș pe care Elvis Presley îl consuma aproape zilnic este cu unt de arahide, pâine prăjită și banane. Mary Jenkins, bucătăreasa starului rock 'n' roll, a făcut în cadrul unei emisiuni televizate acest preparat. Ea a uns feliile de pâine albă cu un strat generos de unt de arahide, a pus felii de banane și a prăjit totul în unt topit. Mary Jenkins a mărturisit că i-au trebuit cinci încercări pentru ca preparatul să fie pe gustul vedetei. Rețeta nu a fost una inventată. Într-unul dintre turnee, Presley a mâncat un astfel de preparat și i-a cerut bucătăresei sale să i-l facă.

Sursa foto: Wikimedia Commons

Sandvișul cu șuncă arsă, maioneză, măsline negre și nuci pecan tocate era și el extrem de cerut de Elvis Presley.

Mâncărurile preferate ale „Regelui Rock and Roll”

„Notă pentru viitoarea lui soție: Elvis adoră micul dejunuri enorme, complete cu cârnați, șuncă, ouă, cartofi prăjiți, chifle făcute în casă și cafea. Are un apetit enorm la micul dejun. Soția lui nu ar trebui să dezvolte niciodată gusturi elegante sau scumpe”, spunea James Gregory în „The Elvis Presley Story”.

Starul era un gurmand adevărat și îi plăcea ca mâncarea sa să aibă gust. Șunca nu o voia rumenită, ci aproape arsă, iar omleta se înnegrea din cauza cantității mari de piper. De la micul dejun nu trebuia să lipsească sucul proaspăt din portocale, care pare să fie singurul aliment fără calorii consumat de vedetă.

Elvis Presley iubea, pe lângă untul de arahide, carnea. Fiecare masă a sa trebuie să conțină carne prăjită, indiferent că vorbim de fripturi, chiftele sau hamburgeri. Șunca se afla și ea pe lista preferatelor artistului.

„Regele Rock and Roll” iubea mâncărurile simple, însă uneori consuma și fructe de mare, preparate în funcție de preferințele artistului. Îi plăceau stridiile Rockefeller înăbușite în unt și iubea atât de mult somonul foarte ars și glazurat cu zahăr, încât l-a pus în meniul de nuntă.

Deserturile nu lipseau din meniul zilnic a lui Elvis Presley. Dimineața, la micul dejun, mânca patru cupe de înghețată cu șase fursecuri cu ciocolată. Seara se delecta cu o prăjitură cu nucă de cocos, gătită după rețeta mamei sale. Nici băuturile nu erau din cele mai sănătoase, cu excepția sucului de portocale de la micul dejun. În frigider, starul avea mereu Pepsi Cola, Nesbitt's Orange și Shasta Black Cherry.

Preferințele culinare ale lui Presley făceau ca mesele sale zilnice să depășească 10.000 de calorii. Potrivit specialiștilor în nutriție, un bărbat cu vârstă cuprinsă între 31 și 59 de ani, ar trebui să consume aproximativ 3.000 de calorii zilnic.

Dieta la care a apelat Elvis Presley, mai periculoasă decât alimentația sa plină de calorii

Stilul alimentar al „Regelui Rock and Roll” surprinde pe multă lume, mai ales că starul arăta extrem de bine. Făcea mult sport, printre care și karate. Asta l-a ajutat o bună perioadă de timp să facă față caloriilor consumate zilnic. De-a lungul timpului a încercat și mai multe diete, însă fără succes. Nu reușea niciodată să țină de ele.

În ultimii ani din viață, atunci când a început să mănânce excesiv, Elvis Presley a apelat chiar și la o dietă bazată pe băuturi carbogazoase. Timp de o câteva săptămâni a consumat doar astfel de băuturi și a mâncat banane.

„Regele Rock and Roll” a încercat și una dintre cele mai periculoase diete ale anilor '70. Un controversat medic i-a prescris „Dieta Frumoasei Adormite”. Atunci când dormi nu mănânci, așa că starul lua sedative. Văzând că nu îl ajută prea mult, a apelat inclusiv la inducerea artificială a comei. După prima încercare, Elvis Presley a decis să nu mai folosească niciodată această dietă, potrivit celor de la medium.com.