Evenimentul Zilei > EVZ Special > Elvis Presley de etnie romă. Cântă melodiile regelui Regelui Rock’n’Roll în LIMBA ROMANI | VIDEO
Elvis Presley de etnie romă. Cântă melodiile regelui Regelui Rock’n’Roll în LIMBA ROMANI | VIDEO

Elvis Presley de etnie romă. Cântă melodiile regelui Regelui Rock’n’Roll în LIMBA ROMANI | VIDEO

Un bărbat de etnie romă din Maramureş cântă melodiile regelui rock`n`roll în limba sa maternă.

El speră că în acest fel, cultura comunităţii rome va fi cunoscută în lumea întreagă.
Tudor Lakatos sau Elvis Romano, aşa cum îi place să-şi spună, a auzit prima oară o melodie a lui Elvis Presley în perioada copilăriei, iar momentul a fost unul aparte.
Este doar unul dintre milioanele de fani ai lui Elvis Presley, aşa că a vrut să iasă cumva în evidenţă. Prin urmare, s-a hotărât să cânte melodiile regelui rock`n`roll în limba romani, ca să demonstreze ca aceasta este o limba vie si modernă. Şi pare să aibă succes, deoarece a fost vizitat de o echipă a postului BBC, potrivit Digi24.

A fost greu să traducă

„Când am auzit Elvis prima dată, am intrat în panică. Când cânta el din chitară, mi se făcea pielea de găină”, spune Tudor Lakatos, artist
„În fiecare piesă eu mă cânt pe mine, viaţa romilor, căruţa, calul, necazul… a fost greu să traduc "Blue Suede shoes", fiindcă noi suntem desculţi. Aşa că am zis scurt, în romani – "Nu mă călca pe picior"”, mai spune Tudor Lakatos.
Pentru Tudor Lakatos viaţa nu se rezumă, însă, la a cânta melodiile lui Elvis Presley. Bărbatul, care este profesor de istoria romilor, şi-a amenajat în propria locuinţă două camere, unde îi ajută pe copiii din satul Şoncuţa Mare să înveţe limba engleză şi să-şi facă temele.
„Le dau un exemplu pozitiv în viaţă: ca om, să fii om cinstit, să-ţi trăieşti viaţa, să ai o pâine pe masă. Atât”, spune artistul.