Elon Musk vrea să pună sub control conturile false de pe Twitter. În caz contrar, acționarii companiei ar putea rata oferta sa de 44 de miliarde de dolari

Sursa: Dreamstime.com

Compania Twitter ar urma să se supună cererii formulate de Elon Musk, prin care afaceristul american vrea să aibă acces la datele legate de conturile false din platforma de socializare. Informația a apărut miercuri, 8 iunie, în Washington Post, care citează o sursă apropiată intențiilor companiei.

Elon Musk ar reuși, astfel, să obțină acces la un flux de date ce cuprinde circa 500 de miloane de postări pe Twitter, în fiecare zi.

Elon Musk vrea să controleze conturile false de pe Twitter

Luni, 6 iunie, Musk spunea că are de gând să renunțe la oferta de 44 de miliarde de dolari pe care le-a propus-o acționarilor Twitter, în cazul în care nu va putea primi informații referitoare la spam sau conturile false.

În urma declarației lui Elon Musk, acțiunile companiei Twitter au înregistrat o creștere de 1,6%, însă acționarii Twitter nu au făcut comentarii în spațiul public, referitor la acest aspect, conform Știripesurse.ro

Miliardarul Elon Musk, acuzat că a încălcat contractul de confidențialitate

Mai exact, Musk a anunțat pe Twitter că echipa sa va testa un eșantion aleatoriu de 100 de urmăritori pentru a verifica cifrele rețelei de socializare.

„Am ales 100 ca număr de dimensionare a eșantionului, pentru că asta este ceea ce Twitter folosește pentru a calcula <5% fals/spam/duplicat”, a spus Elon Musk, în presupusul tweet care a generat un adevărat scandal.

Conducerea Twitter, dar și echipa juridică a reacționat imediat. „Echipa Twitter Legal tocmai m-a sunat pentru a se plânge că le-am încălcat contractul de confidențialitate, dezvăluind că dimensiunea eșantionului de verificare bot este de 100”, a adăugat Elon Musk, potrivit playtech.ro.

Acuzații de manipulare

Elon Musk și-a continuat însă postările. „Sunteți manipulați de algoritm în moduri pe care nu le realizați”, a mai scris el. Mesajul a atras atenția fostului CEO al Twitter Jack Dorsey care a ținut să explice cum funcționează algoritmul. „A fost conceput pur și simplu pentru a vă economisi timp atunci când sunteți departe de aplicație, pentru un timp. Nu, nu a fost conceput pentru a manipula. A fost conceput pentru a vă ajuta”, a scris Dorsey. El a mai postat și un mesaj, care se dorește a fi un comentariu la adresa afirmațiilor lui Elon Musk. „Asta poate avea, cu siguranță, consecințe nedorite”.

Elon Musk a devenit recent proprietarul Twitter, cea mai influentă reţea de socializare din Statele Unite. Tranzacția s-a ridicat la 44 de miliarde de dolari. Twitter are 80 de milioane de utilizatori, iar de-a lungul timpului chiar Elon Musk a folosit rețeaua pentru a face mai multe anunţuri, care au influenţat pieţele financiare.