Elon Musk s-a răzgândit înainte de proces. Decizia cu privire la Twitter, o nouă tactică sau teama că va pierde în instanță

Sursa: Facebook

Miliardarul Elon Musk se pare că s-a răzgândit cu privire la cumpărarea Twitter, iar acum este dispus să continue cu preluarea platformei de socializare. Într-o scrisoare adresată companiei, miliardarul a fost de acord să plătească prețul pe care l-a oferit cu luni în urmă, înainte de a încerca să renunțe la tranzacție.

Noul acord îi oferă celui mai bogat om din lume conducerea uneia dintre cele mai influente platforme media. Numai așa poate pune capăt unor procese îndelungate, după ce Twitter l-a dat în judecată, stricându-i reputația.

În scrisoare, avocații lui Elon Musk au spus că intenționează să meargă mai departe cu finalizarea tranzacției şi încheierea luptei în instanţă. Un purtător de cuvânt al Twitter a recunoscut că firma a primit propunerea, adăugând că „intenția companiei este de a încheia tranzacția la 54,20 USD per acțiune” - prețul pe care Musk l-a promis în aprilie.

Elon Musk a fost de acord să cumpere Twitter pentru 44 de miliarde de dolari

Câștigul aparent pentru Twitter a făcut ca acțiunile sale să crească cu peste 20% la peste 52 de dolari fiecare. Dar valoarea a rămas mai mică decât prețul de preluare.

Reamintim că la scurt timp după anunțul lui Musk că renunță la tranzacție, președintele Twitter, Bret Taylor, a transmis că va deschide o acţiune în justiție pentru a-l obligat pe miliardar să respecte acordul de cumpărare.

„Consiliul de administraţie al Twitter este hotărât să finalizeze tranzacţia la preţul şi în condiţiile convenite” cu Elon Musk, a spus Bret Taylor într-o postare pe reţeaua de socializare, precizând că sunt „încrezători” în şansa lor de a obţine câştig de cauză în faţa instanţei.

Elon Musk se temea că va pierde procesul

Decizia de marți a celui mai bogat om din lume arată că Musk a fost convins că șansele de a câștiga în instanță sunt minime și tranzacția se va finaliza într-un mod sau altul, subliniază analistul financiar Dan Ives. Potrivit înțelegerii, dacă Twitter sau Elon Musk se retrag din acord, trebuie să plătească celeilalte părţi o taxă de reziliere de un miliard de dolari.

Când Musk a dezvăluit pentru prima dată planurile de a cumpăra Twitter la un preţ de 44 de miliarde de dolari, el a spus că vrea să curețe conturile de spam de pe platformă și să o păstreze ca loc pentru libertatea de exprimare.

Dar miliardarul a renunțat la achiziție câteva săptămâni mai târziu, invocând îngrijorarea că numărul de conturi false de pe platformă a fost mai mare decât pretindea Twitter. Directorii Twitter au negat acuzațiile, argumentând că Musk, cu o avere netă de peste 220 de miliarde de dolari, a vrut să iasă din afacere pentru că era îngrijorat de preț.

Lupta în instanță era programată să înceapă pe 17 octombrie. Unii observatori din industrie, care au fost luați prin surprindere de noua decizie a miliardarului, s-au întrebat dacă nu cumva este noua tactică de întârziere a procesului. Iar analistul de la Wedbush Securities, Dan Ives, a spus că șansa lui Elon Musk de a câștiga în instanță este „improbabilă”, scrie BBC.