Racheta lui Elon Musk are probleme tehnice. Decizia luată de milionar

Sursa Foto: Arhiva EVZ

Afaceristul a decis să amâne lansarea celei mai mari rachete din lume. Motivul principal care a influențat această decizie ar consta într-o serie de probleme tehnice pe care Starship le-ar avea. Fanii milionarului au fost surprinși de această veste.

Elon Musk a decis să amâne lansarea celei mai mari rachete din lume. Fanii au fost surprinși că milionarul întâmpină dificultăți și în cea de a doua încercare de a pune  racheta Starship pe orbită.

Elon Musk, probleme cu cel mai ambițios proiect

Conform planului, testele pentru lansarea celei mai mari rachete ar fi trebuit să aibă loc vineri, 17 noiembrie. Elon Musk a decis să modifice acest termen. De vină pentru această situație ar fi anumite probleme tehnice.

Elon Musk a încercat să lanseze racheta pe orbită și un urmă cu șapte luni. Testele respective s-au încheiat dezastruos, după ce a avut loc o explozie. Cu toate că lansarea cele mai mari rachetă din lume este așteptată de milioane de fani amânarea ar avea la bază doar anumite probleme tehnice.

Echipa care se ocupă de lansarea Starship s-ar confrunta cu lipsa unor piese care ar ajuta la stabilizarea celor două trepte ale rachetei, în procesul de coborâre.

Racheta Starship. Sursa foto: Instagram Space X

Cum ar urma să decurgă lansarea

Milionarul și-a propus ca lansarea Starship să aibă loc de la Starbase Boca Chica, Texas. Elon Musk a anticipat că procesul va avea loc într-o „fereastră” de 20 de minute. Acesta ar urma să înceapă la ora locală 7.00, respectiv ora 15:00 a României.

În cazul în care planul respectiv va eșua, milionarul intenționează să încerce aceeași procedură și duminică, 19 noiembrie.

Autoritatea Federal Aviation Administration i-a oferit proprietarului SpaceX, avizele necesare pentru lansarea rachetei pe orbită.

Elon Musk își propune să lanseze racheta cu o viteză de 28.100 km pe oră

Starship este considerată cea mai mare rachetă din lume și este are la bază două componente. Prima este formată din  nava spațială sau treapta superioară. Aceasta cuprinde șase motoare de tip Raptor.

Totodată, Super este boosterul sau treapta principală, acesta având la bază 33 de motoare Raptor. Cu ajutorul acestora, Elon Musk își propune ca racheta să scape de atracția gravitațională a Pământului.Conform planului, cele două elemente ar trebui să se separe după trei minute de la lansare. Ambele ar urma să aibă direcții diferite.