Elon Musk mai dă o lovitură. Curg banii pentru afacerea cu microcipuri implantate în creierul uman. VIDEO

Elon Musk mai dă o lovitură. Curg banii pentru afacerea cu microcipuri implantate în creierul uman. VIDEOSursa: Facebook

Pornirea computerului „creier-mașină” al lui Elon Musk strânge 205 milioane de dolari de la Google Ventures, DFJ Growth, VAlor Equity Partners, Craft Ventures, Founders Fund și Gigafund.

Compania de interfață creier-mașină a lui Elon Musk, Neuralink, a strâns 205 milioane de dolari de la investitori, printre care Google Ventures, Fondul fondatorilor lui Peter Thiel și CEO-ul OpenAI, Sam Altman.
Într-o postare pe blog, reprezentanții Neuralink menționează că fondurile vor fi folosite pentru a scoate pe piață cipul N1 Link, gândit să ajute persoanele cu tetraplegie să folosească dispozitive precum laptop-urile sau smartphone-urile cu ajutorul minții.

Anunțul vine la doi ani după ce Neuralink a strâns 51 de milioane de dolari. Investiția totală în companie se ridică acum la 363 milioane de dolari. Fondată în 2016, Neuralink încearcă să dezvolte implanturi cerebrale cu lățime de bandă mare, care să poată comunica cu telefoane și computere.

„Primul indiciu pentru care este destinat acest dispozitiv este acela de a ajuta tetraplegicii să-și recapete libertatea digitală, permițând utilizatorilor să interacționeze cu computerele sau telefoanele lor într-o lățime de bandă mare și într-un mod naturalist”, a scris acesta.

Până în prezent, tehnologia a fost testată pe porci și pe o maimuță care a reușit să joace cu mintea (video)

Compania a declarat că primul său produs, cunoscut sub numele de N1 Link, va fi „complet invizibil” odată implantat și va transmite date printr-o conexiune wireless. Musk, care este CEO al Neuralink, precum și al Tesla și SpaceX, a descris anterior Neuralink ca un Fitbit în craniu cu fire minuscule care îți intră în creier.

„Fondurile vor fi utilizate pentru a scoate pe piață primul produs Neuralink și a accelera cercetarea și dezvoltarea produselor viitoare”, a spus Neuralink.

Țineți pasul cu Inteligenţa Artificială (AI)

Neuralink a declarat joi că misiunea sa este de a „dezvolta interfețe creier-mașină care să trateze diferite afecțiuni legate de creier, cu scopul final de a crea o interfață între creier capabilă să conecteze mai strâns inteligența biologică și artificială”.

AI va deveni doar mai inteligentă, iar Musk a spus anterior că tehnologia Neuralink ar putea într-o bună zi să permită oamenilor „să meargă la drum”. Oamenii sunt de fapt „cyborgi”, deoarece au un „strat digital” terțiar datorită telefoanelor, computerelor și aplicațiilor, a spus el în timpul unei conferinţe.

„Cu o interfață neuronală directă, putem îmbunătăți lățimea de bandă dintre cortexul tău și stratul terțiar digital cu multe ordine de mărime”, a spus Musk. „Aș spune probabil cel puțin 1.000, sau poate 10.000, sau mai mult.”

Musk a recunoscut că pătrunde pe teritoriul SF

Cortexul este o parte a creierului care joacă un rol cheie în memorie, atenție, conștientizare perceptivă, gândire, limbaj și conștiință. Stratul digital la care se referă ar putea fi orice, de la iPhone-ul unei persoane la contul său de Twitter.

Pe termen lung, Musk susține că Neuralink ar putea permite oamenilor să-și trimită concepte unii altora folosind telepatia și să existe într-o „stare salvată” după ce vor muri, şi care ar putea fi apoi introdusă într-un robot sau un alt om. El a recunoscut că pătrunde pe teritoriul SF.

Mai multe companii dezvoltă, de asemenea, interfețe creier-computer, inclusiv Blackrock Neurotech, care a fost susținut de Thiel și de prietenul său Christian Angermayer.

Oamenii de știință de la Universitatea din Melbourne au avut, de asemenea, un anumit succes cu interfețele creier-computer. Un studiu efectuat în octombrie a arătat că doi oameni controlează un computer prin gândire folosind un stentrod dezvoltat de firma de biotehnologie australiană Synchron fără a fi nevoie să străpungă craniul.

Interfața stentrod creier-computer a permis ca două persoane cu scleroză amiotrofică - o boală neurologică rară - să tasteze, să scrie, să trimită e-mail, să efectueze servicii bancare online și să facă cumpărături online prin puterea gândului, relatează cnbc.

Ne puteți urmări și pe Google News