Elon Musk a provocat cea mai mare operațiune de finanțare „suspendată” din toate timpurile. Băncile care au aprobat achiziția Twitter, îngropate în datorii

Sursa: Arhiv EVZ

Creditorii au recunoscut că se vor strădui să rețină datoria până când Elon Musk va dezvălui o strategie detaliată a planului de afaceri. Băncile se pregătesc să păstreze în conturi 12,7 miliarde de dolari din datoria Twitter până la începutul anului 2023,

Băncile care i-au împrumutat 12,7 miliarde de dolari lui Elon Musk pentru preluarea Twitter, în valoare de 44 de miliarde de dolari, se pregătesc să rețină datoriile până la începutul anului viitor, în timp ce așteaptă ca miliardarul să prezinte un plan de afaceri mai clar pe care să-l poată prezenta investitorilor, potrivit Finacial Times.

Cu excepția unei îmbunătățiri neașteptate a piețelor de credit în acest an, grupul de creditori, condus de Morgan Stanley, Bank of America și Barclays, a recunoscut că va trebui să susțină datoria în registrele lor timp de câteva luni sau chiar mai mult timp și va sfârși probabil prin a înregistra pierderi uriașe din cauza pachetului de finanțare.

Datoria de 12,7 miliarde de dolari a fost împărțită între un împrumut la termen de 6,7 miliarde de dolari, împreună cu obligațiuni garantate și datorii negarantate în valoare de 3 miliarde de dolari fiecare, obligații care, în cele din urmă, se așteaptă să fie finanțate sub formă de obligațiuni cu rată fixă.

Băncile, împovărate cu datorii de peste 35 de miliarde

Vânzarea bruscă de pe piețele de credit a împovărat băncile cu datorii de peste 35 de miliarde de dolari provenite din preluări pe care nu au reușit să le vândă investitorilor.

Achiziția de 44 de miliarde de dolari a Twitter de către Musk s-a încheiat joi, iar băncile au fost nevoite să plătească ele însele 12,7 miliarde de dolari - cu 200 de milioane de dolari mai mult decât cele 12,5 miliarde de dolari pe care au fost de acord să le împrumute în aprilie.

Grupul de bănci, din care mai fac parte MUFG, BNP Paribas, Mizuho și Société Générale, nu a încercat să vândă datoria către investitorii instituționali înainte de încheierea tranzacției, așa cum se obișnuiește, având în vedere disputele juridice dintre Musk și Twitter. Ei se confruntă acum cu una dintre cele mai mari operațiuni de finanțare  „suspendată” din toate timpurile.

Musk a preluat conducerea companiei după ce l-a concediat pe directorul general Parag Agrawal și a ordonat personalului să lucreze non-stop pentru a explora implementarea unor taxe lunare pentru conturile verificate de Twitter.

Bancherii Twitter speră că o perioadă de stabilitate a pieței ar putea atenua pierderile din pachetul de finanțare care s-ar putea extinde până la 1 miliard de dolari. În cazul în care piețele ar deveni mult mai ospitaliere, aceștia ar putea alege să încerce să se debaraseze rapid de datorie.