Elevii zeciști la Bacalaureat, care nu vor să plece în străinătate

Elevii zeciști la Bacalaureat, care nu vor să plece în străinătateNote. Sursa foto: Arhiva EVZ

Directorul Liceului Tehnologic din Liteni a declarat că rata de promovare la Bacalaureat 2023 la nivelul județului Suceava este de 77,4% și că se bucură că elevii buni nu mai pleacă în străinătate. El este mulțumit și de notele de la Evaluarea Națională.

La Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni, județul Suceava, au fost 10 note de 10 la Bacalaureat 2023 și rata de promovare pentru promoția curentă este de 88%, iar cea generală de 85%. Directorul liceului a spus că este mândru de rezultatele elevilor și că asta îi dă speranță.

„Pentru un liceu tehnologic, să spunem că rezultatele sunt în top 5, dar e o muncă titanică. Nu scăpăm nicio axă, nicio finanțare, pentru că asta dă performanță. Birocrația și probleme sunt la ordinea zilei, dar când văd procentele, asta mă îndârjește și mai mult”, a declarat Demis Maranda, directorul liceului.

Rata de promovare la Bacalaureat 2023 la nivelul județului Suceava este de 77,4%, iar la filiera tehnologică este de 55,5%. La nivel național rata de promovare este de 75%.

„La Bacalaureat anul acesta avem 10 note de 10: șapte la istorie, două la matematică și una la chimie. Rata de promovare pentru promoția curentă este de 88% și pentru toți care au dat examen de 85%. La Evaluarea Națională, 96% dintre copii au luat note peste 5”, spune Demis Maranda.

Liceul-Liteni-Suceava.v1

Sursă Facebook

Tinerii rămân în România după Bacalaureat

Acesta a mai spus că numărul tinerilor care pleacă la studii în străinătate a scăzut.

„Înainte, plecau să muncească în afară. Exodul era mult mai mare, plecau în străinătate peste 20 de copii dintr-o generație care termina clasa a XII-a. Anul trecut au plecat doar 4 copii, sper ca anul acesta să fie mai bine”, adaugă directorul liceului din Liteni.

Directorul liceului a mai declarat că a făcut o serie de investiții și că asta i-a atras pe elevi să rămână în Suceava. „ Observ promovabilitatea prima dată, apoi creșterea numărului de elevi la liceul nostru. S-a întâmplat și anul trecut și anul acesta. Sunt foarte mulți părinți care vin la noi și spun că au auzit că “aici se face carte, e seriozitate” și își înscriu copiii”, a spus acesta.

Liceul Tehnologic “Iorgu Vârnav Liteanu”, Liteni, Suceava se află pe listele finale cu proiectele eligibile pentru finanțare prin PNRR, conform site-ului Ministerului Educației, în apelurile:

„Dezvoltarea serviciilor de educație timpurie complementare”,

„Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior, a palatelor și a cluburilor copiilor”

„Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”, potrivit Edupedu.

Ne puteți urmări și pe Google News