Elevii cu afecțiuni cronice vor urma cursuri online. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu

Elevii cu afecțiuni cronice vor urma cursuri online. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu sursa: arhivă EVZ

Elevii care suferă de afecțiuni cronice vor putea urma cursurile școlare în sistem hibrid până la finalul semestrului al doilea. Precizările au venit din partea ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. Măsura a fost adoptată în contextul pandemiei de coronavirus care nu s-a încheiat, încă.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat că elevii care suferă de afecțiuni cronice vor putea urma cursurile de învățământ în sistem hibrid până la finalul semestrului al doilea al acestui an școlar. Ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că a fost creată această posibilitate deoarece pandemia de Covid-19 nu s-a încheiat încă. Aceasta cu toate că autoritățile au decis să ridice starea de alertă și, odată cu aceasta, să elimine cele mai multe restricții împotriva pandemiei.

Elevii cu afecţiuni cronice, care au boli care afectează capacitatea de oxigenare, boli respiratorii, boli cardiovasculare, obezitate severă, diabet zaharat de tip 1, afecţiuni cronice asociate cu imunodepresie moderată sau severă, precum transplant, afecţiuni oncologice în tratament imunosupresor, cei cu imunodeficienţe primare sau dobândite sau alte tipuri de tratamente imunosupresoare, toate aceste categorii vor putea beneficia de învăţământ hibrid până la finele semestrului doi, până când transmisia comunitară se va încheia”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

Potrivit spuselor sale, pentru ca elevii să poată urma aceste cursuri în sistem hibrid, va fi nevoie de o solicitare a părinților, bazată pe un certificat medical, cu aprobarea Consiliului de Administraţiei al unităţii de învăţământ.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Acest lucru se va face cu certificare medicală, la solicitarea părintelui şi cu aprobarea Consiliului de Administraţie. Am creat această posibilitate ca în această perioadă în care pandemia încă nu s-a încheiat, deşi starea de alertă a fost ridicată, aceşti elevi să poată beneficia de sprijin din partea fiecărei şcoli în parte”, a explicat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Surprize de proporții cu privire la modificările structurii anului școlar 2022-2023! Când va începe anul școlar şi când se va termina

Sursa: Syda Productions | Dreamstime.com

Ce se întâmplă cu sistemul de educație

Starea de alertă pe teritoriul României, instituită în 18 mai 2020, a fost ridicată la finalul zilei de 8 martie. Conform reglementărilor, ridicarea stării de alertă înseamnă, anularea restricțiilor legate de pandemia de coronavirus. Astfel, cursurile se vor desfășura cu prezență fizică și nu vor mai fi posibile predarea și examinarea online.

Sorin Cîmpeanu a precizat că nu este nevoie de abrogarea ordinului comun al Ministerelor Educației și Sănătății, care a reglementat până acum funcționarea școlii în timpul pandemiei COVID-19.

„Ordinul comun este emis în baza Ordonanței de Urgență nr. 141 din 2020 și a Legii 55 din 2020. Ieșirea din starea de alertă echivalează cu faptul că acest ordin comun își încetează automat valabilitatea”, a explicat ministrul Educației.