Evenimentul Zilei > Justitie > Eleve șantajate pentru sex cu magistrați și polițiști
Eleve șantajate pentru sex cu magistrați și polițiști

Eleve șantajate pentru sex cu magistrați și polițiști

Celebrul DJ Manzotti de la DJ Project, un judecător din Completul pentru cauze cu minori și familie, un avocat de drept penal, polițiști, un ortoped, interlopi și potenți oameni de afaceri din Timișoara sunt achetați pentru că ar fi întreținut relații sexuale cu fete cu vârste între 15 și 17 ani.

 Pentru o orgie plăteau și 5.000 de euro. Dacă aveau chef de o partidă „simplă”, achitau de la 200 de euro în sus, în funcție de vâsta minorei. Rețeaua care a racolat peste 30 de minore a fost destructurată, ieri, de procurorii DIICOT și polițiștii de la „Crimă Organizată” Timișoara. Printre primii duși la audieri a fost judecătorul Nicolae Aurel Tomuș. „Magistratul a fost pus sub control judiciar. El este acuzat de șantaj și folosirea serviciilor unei persoane exploatate”, a declarat Mircea Andreș, șeful DIICOT Timișoara. La fel și avocatul Adrian Popescu. Amândoi au în jur de 40 de ani și deseori făceau „schimb” între fetele oferite de proxeneți, susțin anchetatorii. Minorele erau eleve la liceele de elită din Timișoara: „Loga”, „Calderon”, „Lenau”, „Colegiul Bănățean” etc., arată procurorii.

Capul rețelei era interlopul Paul Mânz (foto), iar printre clienții lui se mai numărau DJ Manzotti, afaceristul Cosmin Codrin, agentul de poliție Ovidiu Gîțan sau Ovidiu Torj, fostul soț al Brigittei Năstase.

Agent de poliție „loverboy”

Liceenele erau racolate după metoda „loverboy”. Agentul Gîtan, care a și fost reținut, „agăța” fetele pe Facebook și pe Badoo, spunând că e un tip „simplu și natural” care caută „prieteni noi”. Se purta atent cu ele, le oferea cadouri, apoi le făcea să se simtă importante pentru că la vârsta lor erau „emancipate” și făceau sex cu mai mulți bărbați odată.

Fetele erau filmate în timpul partidelor apoi, dacă refuzau să mai participe, erau șantajate, amenințate că video-urile le vor fi prezentate părinților, care le credeau cuminți și virgine. La sfârșitul audierilor au fost reținute cinci persoane, iar alte șapte au fost puse sub control judiciar. DIICOT a beneficiat de sprijin din partea SRI Timiș.