Elena, Luminiţa şi Cătălin, la plimbare prin cartier
- Adam Popescu
- 1 decembrie 2008, 02:50
În colegiul bucureştean în care candidează Elena Udrea şi Luminiţa Anghel pentru Camera Deputaţilor, primul vot s-a înregistrat la 7 fix.
A fost al unei pensionare, care s-a grăbit să scape de-o grijă, potrivit preşedintelui unei secţii de votare de la Colegiul Tehnic „Gheorghe A. Irinei“.
„Ne-a şi luat prin surprindere. Nici nu terminaserăm treaba pe aici şi a venit prima doamnă, o pensionară. A zis că stătea cu grija asta“, a povestit acesta.
Cei care au urmat la vot au fost, majoritatea, din aceeaşi categorie. „Ştiţi cum sunt pensionarii. Dacă au o treabă, se scoală cu noaptea-n cap. Sunt cei mai conştiincioşi.“ Luminiţa Anghel se simte persecutată
Elena Udrea a fost oprită de un grup de pensionari în faţa unei secţii de votare din cartier, în timpul turului său electoral. În pantofi cu toc, palton negru până-n pământ şi fular portocaliu în jurul gâtului, Elena Udrea le-a zâmbit tuturor şi a venit cu promisiuni de genul „voi repara gardurile din jurul blocurilor“ şi „o să-l bat la cap pe Poteraş (n.r. - primarul PDL al sectorului 6) să rezolve toate problemele dumneavoastră“.
Candidata „portocalie“ a fost cât pe ce să se intersecteze cu PSD-ista Luminiţa Anghel, care a luat şi ea la rând cele 53 de secţii de votare ale colegiului, într-un soi de vizită de curtoazie.
„Am vrut să le urez oamenilor noroc şi numai bine şi să văd dacă au fost probleme. Am întâlnit ostilitate peste tot. Preşedinţii secţiilor sunt de la PDL, oamenii de pe holuri sunt de la PDL, toţi sunt de la PDL“, s-a plâns candidata PSD, comparând Colegiul 25 cu „bârlogul unui urs“, ursul fiind „armata de oameni ai PDL-ului“.
Dacă ambele doamne au fost tot timpul urmărite de presă, nu acelaşi lucru se poate spune despre celălalt VIP al colegiului, Cătălin Otto Smărăndescu.
Contactată telefonic de EVZ, „gorila“ lui Gigi Becali a păstrat misterul: „Ghiciţi dumneavoastră unde am votat“. Profesorul de sport, conform CV-ului de candidat, a făcut şi el turul secţiilor, dar fără presă. „Am votat ca un simplu cetăţean. Dacă am intrat în politică, asta nu înseamnă că m-am schimbat.“