Elena Gheorghe, în finală | VIDEO

Elena Gheorghe, în finală | VIDEO

Interpreta care reprezintă România la concursului cântecului european a trecut de semifinala de la Moscova.

"Sunt pregătită pentru o victorie. De-abia aştept finala, pentru că prin cântec le voi mulţumi tuturor", a afirmat Elena Gheorghe, la conferinţa de presă susţinută noaptea trecută, după anunţarea rezultatelor semifinalei.

Sâmbătă, 16 mai, Elena va cânta din nou în faţa publicului rus, în marea finală. Pentru marele trofeu, concurează trupe sau solişti din 25 de ţări europene.

Emoţie şi surprize

Elena şi „ielele” admit că au avut trac înainte de a urca pe scena de la Moscova.

Elena Gheorghe, reprezentanta României la Eurovision, care a spus de mai multe ori că nu se teme de nimic, a recunoscut, ieri, înainte de a urca pe scena de la Moscova, că are trac. Prima semifinală, în care s-au întrecut 18 ţări aspirante la un loc în marea finală de pe 16 mai, s-a desfăşurat, ieri seară, pe scena Stadionului „Olympiyski Indoor Arena” din capitala Rusiei. „Îmi voi ţine emoţiile în frâu. Voi încerca să mă liniştesc câteva clipe”, a spus Elena înainte de concurs.

Cântăreaţa, care a vrut să păstreze secretul în privinţa costumelor ei până în ultimul moment, a apărut pe scenă, la prima repetiţie, îmbrăcată într-o rochie scurtă aurie şi purtând pantofi înalţi de 15 cm. „Ielele” Elenei au purtat rochii în culori vii, accesorizate cu mici bucheţele de flori. Prima repetiţie integrală a show-ului, care a avut loc luni, a dezvăluit încă unul dintre „secretele” primei semifinale: o pasăre de foc coboară în mijlocul scenei şi le aduce pe gemenele câştigătoare ale ediţiei din 2006 a Eurovisionului Junior, care întruchipează doi îngeri.   Spectacolul a fost găzduit de fotomodelul Natalya Vodyanova şi prezentatorul TV Andrey Malakhov. Din decorul scenei face parte şi un copac încărcat cu baloane care reprezintă steagurile tuturor ţărilor participante în această primă competiţie. Laurenţiu Duţă, mulţumit de prestaţia Elenei Gheorghe Compozitorul piesei „The Balkan Girls", piesa calificată în finala de la Eurovision, de sâmbătă seara, a mărturisit în cadrul emisiunii “Europa Expres” de la Europa FM, că au avut emoţii. „Am avut emoţii, nu a fost uşor. Erau câteva piese care ne încurcau, nu ştiam ce doreşte publicul", a declarat Laurenţiu Duţă.

Referitor la prestaţia Elenei din concurs, Laurenţiu s-a declarat mulţumit, „spectacolul ieşind aşa cum trebuia", fiind pregătit minuţios de o întreagă echipă.

„În finală, Elena trebuie să fie impecabilă şi să ne clasăm în primii zece", a mai precizat Laurenţiu Duţă cu privire la obiectivul României la Eurovision.

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 12:10

Ne puteți urmări și pe Google News