Elena, cu fetele la Moscova

Elena, cu fetele la Moscova

Organizatorii caută sponsorizări, astfel încât reprezentaţia Elenei Gheorghe să fie cât mai „originală“ şi să ne asigure un loc fruntaş la Eurovision.

„A fost o surpriză frumoasă... îmi doream să câştig“, a spus cântăreaţa Elena Gheorghe (24 de ani), interpreta melodiei „The Balkan Girls“, desemnată, sâmbătă seara, în cadrul finalei competiţiei interne a Eurovisionului, să reprezinte România la concursul european din acest an, care se va desfăşura la Moscova. Dacă va reuşi să treacă de semifinala care va avea loc pe 12 mai la Moscova, ea va participa la marea finală, pe 16 mai.

„Toată lumea îmi zicea că eu o să câştig, dar până nu am fost sigură nu m-am putut bucura. Părinţii mei sunt cei mai fericiţi, mai ales tatăl meu, a cărui zi de naştere a fost sâmbătă“, a spus Elena.

Organizatorii promit că vor face tot posibilul pentru ca spectacolul prezentat de Elena la Moscova să fie unul original şi să califice România în finală. Se va renunţa la ideea cu schimbarea ţinutei, care a mai fost folosită şi anii trecuţi. „Încă nu ne-am gândit cum va arăta spectacolul Elenei. Ideea de început e bună, se începe în forţă, cu energie, dansatoare, show extrem de puternic, însă e clar că nu tot show-ul de aici poate fi transferat dincolo. Ideea cu schimbarea ţinutei de mai multe ori, pe care am mizat acum, nu mai poate fi folosită la Moscova“, a spus Dan Manoliu, reprezentantul TVR. „Ţin mult la ideea de fete dansatoare“

Şi Laurenţiu Duţă, unul dintre compozitorii melodiei „The Balkan Girls“, este de părere că spectacolul trebuie schimbat. „Avem trei luni şi jumătate la dis poziţie ca să găsim cea mai bună soluţie pentru Moscova. Coregrafia trebuie să surprindă, eu ţin mult la ideea de fete dansatoare, dar cine ştie... poate vor fi şi băieţi“, a spus Laurenţiu Duţă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bugetul pentru show-ul Elenei Gheorghe nu e încă stabilit, însă organizatorii spun că sunt decişi să recurgă şi la sponsorizări pentru ca reprezentaţia cântăreţei să ne asigure un loc fruntaş.

„Banii depind de ideea şi de structura show-ului... este nevoie de ceva original, trebuie să vorbim cu regizorul, cu casa de producţie, să ne punem de acord. Nu pot să spun că fondurile sunt nelimitate, dar vom găsi soluţii. Dacă vor fi 50.000, 100.000 sau 150.000 de euro, nu ştiu. Mă gândesc serios să apelăm şi la sponsorizări pentru că publicul a fost interesat de finala de aseară“, a spus Liana Săndulescu, manager de proiect Eurovision din partea TVR.
  • Piesa Elenei Gheorghe, compusă de Laurenţiu Duţă, Ovidiu Bistriceanu şi Daris Mangal, a fost favorita membrilor juriului, de la care a primit note maxime, adică 12 puncte.
  • Cântăreaţa a primit de la public 3.503 voturi, clasându-se pe locul al doilea, după Blaxy Girls, care au obţinut 4.861 de voturi. Ea a fost desemnată câştigătoare cu un total de 22 de puncte, primite de la juriu şi din televoting.

„A îndeplinit toate condiţiile: a avut siguranţă, intonaţie, experienţă a scenei, a făcut show. Elena pare o tipă cu caracter puternic, este o profesionistă, arată bine“, a spus Marcel Pavel, unul dintre membrii juriului de sâmbătă seară. Cântăreţul vorbeşte despre nivelul competiţiei din acest an ca fiind unul relativ mediocru, neexistând o luptă acerbă între concurenţi.

„Întotdeauna apar fluctuaţii la Eurovision, de data aceasta jumătate s-a prezentat bine, jumătate mai puţin bine. Mi-au plăcut Tabassco şi cred că solistul are şanse să devină un cântăreţ bun“, a adăugat Marcel Pavel. TVR, lider de audienţă

Televiziunea publică a fost lider de audienţă la nivelul publicului urban în cea de-a doua parte a transmisiunii în direct, atunci când prezentatorii Orlando, Escu şi Popescu au anunţat rezultatele finale ale Selecţiei Naţionale Eurovision.

  • 811.000 de telespectatori din mediul urban au urmărit partea a doua a finalei transmise pe TVR 1 şi pe TVR Internaţional.
  • Minutul de maximă audienţă din cea de-a doua parte a transmisiei, care s-a desfăşurat în intervalul orar 21.51-23.00, a fost înregistrat la ora 22.45, când 949.000 de telespectatori s-au uitat la Eurovision.

ELIMINAŢI

Blaxy Girls erau favoritele publicului Cătălin Josan, fostul participant la Megastar, a ratat primul loc, el însumând 18 puncte din partea juriului şi a publicului. Cu toate că era încrezător şi spunea că va pregăti un show diferit de cel din semifinale, Cătălin Josan nu a făcut schimbări majore la spectacolul de sâmbătă seara. „Cătălin Josan avea şanse să plece la Moscova, dar este un artist foarte fluctuant, în semifinală a cântat prost, mai prost decât aseară“, a spus Marcel Pavel.

La egalitate de puncte cu Cătălin s-au aflat fetele de la Blaxy Girls, care au fost favoritele publicului, nu şi ale juriului, care a considerat că lipsa de experienţă a acestora poate fi o problemă la Moscova. Pentru Blaxy Girls ar fi fost prea mult ca să participe la Eurovisionul de la Moscova, nu au experienţă şi în condiţii de stres, emoţii, ar fi clacat“, a spus Marcel Pavel.

Costi Ioniţă, care a participat cu trei piese în concursul de sâmbătă, nu a reuşit să câştige nimic. Piesa interpretată de el a primit doar trei puncte din partea publicului şi a juriului.

TOŢI PENTRU UNUL

Cum şi-au votat dudeştenii primarul Mai întâi s-au rugat în biserică pentru ca primarul lor să ajungă la Moscova, apoi i-au trimis SMS-uri încurajatoare şi i-au făcut galerie cu bannere şi fluiere în faţa televizoarelor de acasă.

Sute de localnici din Dudeştii Noi, comună aflată la 12 kilometri de Timişoara, au urmărit cu respiraţia tăiată prestaţia primarului lor, Alin Nica (28 de ani), la finala selecţiei naţionale pentru Eurovision. Adunarea s-a dat în birtul „Roman“. Înainte de ora 20.00, sătenii au ocupat mesele din incinta unde patronul, Aurel Safta, a procurat un proiector, astfel ca pe peretele întunecat să-l vadă pe edilul lor, în mărime naturală.

Oamenii au scris pe coli „Alin Nica“, iar unii au tipărit afişe cu chipul lui şi le-au lipit prin sat. Între două zaruri la jocul de table, ori între paharele cu tărie, se mândreau cu primarul lor: „Are un fond genetic foarte bun, înclinat spre surprize plăcute. Suntem aici cu toţii să-l susţinem, pentru că credem în el şi să fim cu sufletul şi voturile alături de el“, spunea viceprimarul Ion Goşa. În timp ce birtaşii-şi frecau mâinile de satisfacţie că au făcut vânzare fără precedent şi că localul lor e plin de camere de filmat, fotoreporteri şi ziarişti, au izbucnit uralele. „Dom’ primar Nica“ a urcat pe scenă. Încăperea afumată a răsunat în scandările oamenilor. „Moscova! Moscova!“ urlau, în cor, consătenii tânărului. Aşa au stat toată piesa. Au aplaudat frenetic la final şi au sunat în fluiere. Apoi birtaşul l-a sunat. „Am avut puţine emoţii. S-a văzut?“, relatează acesta că l-ar fi întrebat primarul.

Cel mai emoţionat a fost Dumitru Nica, tatăl primarului – vedetă. Nu-şi lua ochii de la ecranul celularului, doar-doar îl sună copilul. Participarea la selecţia Eurovision a fost o surpriză pentru familia sa. „Nu am aflat de Eurovision decât atunci când a plecat să concureze. Aşa a fost şi la 24 de ani, când a fost ales primar, noi am aflat în ultimul moment”, povesteşte seniorul. În scurt timp s-a dat startul televotului şi oamenii au început, al unison, să butoneze celularele.

Consătenii de gândesc să-i facă statuie Alin Nica, a mers în finala selecţiei naţionale pentru Eurovision cu piesa „Don’t leave”, a compozitorului timişorean George Hara. Cu o piesă care va fi lanasată în mai puţin de o lună, şi un album care va apărea pe piaţă în vară, primarul nu consideră faptul că nu va reprezenta România la Moscova drept un eşec, ci din contră. „Am fost singurul debutant dintre toţi finaliştii. Suntem foarte mulţumiţi. Această vizibilitate îmi prinde bine în cariera muzicală dar nu numai. Prin ea am atras atenţia asupra comunei Dudeştii Noi, investitorii au putut auzi astfel de noi, şi consider că este un foarte mare câştig”, a punctat primarul de Eurovision.

Alin a venit acasă duminică seara, iar azi reîncepe serviciul. Nu ştie că i s-a pregătit o primire festivă. Odihniţi după emisiunea televizată consătenii lui se gândesc şi să-i facă o „statuie, sau un monument, o placă de marmură. Ceva care să le amintească peste ani oamenilor ce primar a avut comuna”, după cum ne-a relatat o săteancă. (Georgeta Petrovici)

EMOŢIE LA DUDEŞTII NOI. Toată comuna a scandat pentru primarul Alin