Von Storch a calificat gestul regimului Erdogan de a deschide granițele și a permite ca mii de refugiați să ia cu asalt frontiera cu Grecia ca fiind un „act de agresiune”.

„Mai întâi, care este abordarea noastră față de această situație? Suntem alături de Grecia. Acesta este, cred eu, esențialul. Am întărit granița Greciei și poliția de frontieră și ar trebui să depunem toate eforturile pentru a menține granița liberă”, a afirmat politiciana germană într-un interviu pentru Breitbart Londra.

În ceea ce privește acțiunile lui Erdogan, Von Storch: „Ceea ce face el este un act de agresiune. Este războiul unei țări islamice împotriva unei mici țări creștine și o face cu un scop precis. Îl folosește ca pe o armă.”

AfD reprezintă a treia forță politică din Germania și militează pentru restabilirea suveranității statelor naționale în cadrul Uniunii Europene.

Beatrix von Storch a remarcat că Recep Tayyip Erdogan a avut numeroase gesturi de amenințare la adresa UE, inclusiv în decembrie trecut, când a afirmat că refugiații care au fugit de războiul din provincia siriană Idlib ar putea fi lăsați să meargă în Europa.

Lidera AfP face parte dintre numeroșii observatori care își pun întrebarea în ce măsură Turcia mai poate face parte din NATO, când, chiar în aceste zile, atacă direct un alt stat NATO – Grecia – și amenință cu agresiunea indirectă a imigranților alte state ale Alianței Nord-Atlantice din Europa.

„În programul nostru am inclus un paragraf care statuează că Turcia nu ar mai trebui să fie membră a NATO”, a afirmat Von Storch. „Interesele Turciei nu sunt aceleași cu interesele noastre naționale și cu interesele societăților occidentale.”

„(Erdogan) nu acționează ca un membru, el acționează ca o amenințare și un opozant al alianței NATO”, a adăugat lidera germană.

Turcia a cerut în ultimele săptămâni ajutorul NATO pentru a rezolva criza migranților, însă nu toată lumea din AKP, partidul lui Erdogan, este favorabilă rămânerii țării în NATO.

În 2017, deputatul AKP Samir Tayyar declara că Turcia ar trebui să iasă din NATO, acuzând alianța că a organizat o lovitură de stat la Ankara în 1980, adăugând că „NATO a devenit o amenințare și răspândește organizații teroriste în regiune”.