Efectele purtării măștii de protecție asupra pielii. Explicațiile dermatologului

Efectele purtării măștii de protecție asupra pielii. Explicațiile dermatologului

În astfel de cazuri, oamenii aleg să se doctoricească singuri, după ureche, dar mai ales după „tratamentele” publice de pe internet?

Există și multe situații în care pacienții, din nerăbdare, își auto-administrează diverse produse. De multe ori în legătură doar cu șansa, automedicația poate menține leziunile staționare sau doar le poate diminua. Dar există și reversul problemei, în care de multe ori leziunea inițială se agravează! Doar în urma unei opinii medicale autorizate, tratamentele se pot aplica, evident, în funcție de tipul de leziune și severitatea acesteia.

Materialul măștii de protecție diferă, deoarece anumite persoane își improvizează aceste măști. Ce materiale ar trebui folosite, pentru a nu produce complicații la nivelul pielii?

De fel, materialele textile din fibră naturală (ex. bumbacul, mătase) sunt și cele mai bine tolerate de piele, dar nu totdeauna sunt și cele mai eficiente (în cazul purtării simple) în vederea filtrării mecanice și/sau electrostatice a particulelor cu încărcătură virală. Acesta este și motivul pentru care pentru obținerea unui grad de filtrare crescut se realizează împăturirea suplimentară a acestor țesături. Trebuie avut în vedere, totuși, faptul că densificarea prin împăturire a materialului unei astfel de măști produce pe lângă sporirea caracterului filtrant și reducerea eficienței respiratorii, caracteristici care se găsesc în raport de invers-proporționalitate.

Masca de protecție care se dezinfectează cu încărcătorul de la mobil

„Trebuie avută în vedere și sensibilitatea individuală la tipul de țesătură”

Și mai trebuie reținut faptul că o astfel de mască nu oferă o protecție de filtrare de 100%. Cu toate că unele studii atestă că măștile care combină materiale sunt aparent mai eficiente, în vederea purtării acestora trebuie avută în vedere și sensibilitatea individuală (cunoscută sau nu) la tipul de țesătură și la natura acesteia.

Ne puteți urmări și pe Google News