Evenimentul Zilei > Economie > Efectul Brexit! Retailerii britanici vor să dea foc mărfurilor rămase în UE
Efectul Brexit! Retailerii britanici vor să dea foc mărfurilor rămase în UE

Efectul Brexit! Retailerii britanici vor să dea foc mărfurilor rămase în UE

Unii retaileri din Marea Britanie ar putea renunța la bunuri în cazul în care clienţii din UE ar dori să le returneze. Retailerii pe relația cu UE se confruntă cu taxe majorate semnificativ.

Efecte Brexit! De ce este mai ieftin pentru retailerii din Regat să renunțe la produse

Pe de altă parte, retailerii din Marea Britanie ar prefera să ardă bunurile pe care clienții UE doresc să le returneze mai degrabă decât să le aducă înapoi în Regat. Motivul este costul taxei speciale Brexit (red tape). Adam Mansell, președintele Asociației de Modă și Textile din Marea Britanie, declară că „este mai ieftin pentru retaileri să înscrie costul bunurilor drept pierderi decât să le acopere total. Atunci fie le abandonează, fie chiar prefer să le ardă”.

Oficialul precizează că există alte operațiuni vamale suportate de retailerii din Marea Britanie atunci când marfa este returnată. Ele includ o taxă de export , TVA de import și, în funcție de marfă, un document de proveniență. Adam Mansell (foto) susține că multe companii importante nu sunt dispuse să acopere toate aceste costuri. Firmele mici, cu atât mai puțin.

Un purtător de cuvânt al organizației a explicat pentru The Sun: Noul model de TVA prevede că afacerile din Marea Britanie nu sunt dezavantajate de concurență prin importuri fără TVA. Noul sistem reglementează problema vânzătorilor de peste Ocean care nu plătesc suma necesară de TVA atunci când vând produse în Marea Britanie Anticipăm că va exista un plus de 300 milioane de lire sterline din taxe anual, care pot susține servicii publice esențiale.

Acesta mai precizează că multe firme britanice s-au înregistrat deja ca plătitoare de TVA conform legilor existente. Asociația lucrează îndeaproape pentru ca și firmele neplătitoare să se conformeze noilor reglementări.

Surse din piaţă au declarat pentru BBC că sunt branduri de fashion şi branduri de lux din Marea Britanie care au început să acumuleze bunuri la sediile serviciilor de curierat din Europa.

Surse: The Sun, BBC

Foto: The Guardian

PAGINA ANTERIOARA