Educatoarele din „grădiniţa groazei” acuzate de maltratarea copiilor au interdicţia de a părăsi Constanţa. Părerea directoarei : „Sunt angajate model, au un comportament blând"

Educatoarele din „grădiniţa groazei” acuzate de maltratarea copiilor au interdicţia de a părăsi Constanţa. Părerea directoarei : „Sunt angajate model, au un comportament blând"

Numărul părinţilor revoltaţi, ai căror copii sunt agresaţi în imaginile surprinse pe camerele de supraveghe în grădiniţa privată „Micul Regat” din Constanţa, creşte de la o zi la alta. Avocatul lor a studiat astăzi dosarul instrumentat de Parchetul Tribunalului Constanţa urmând să ceară extinderea cercetărilor asupra întregului personal, pentru rele tratamente aplicate minorilor.

Deşi directoarea grădiniţei neagă în continuare presupusele agresiuni asupra copiilor, invocate de părinţi, procurorii au dispus, încă din luna martie, cercetarea penală a trei educatoare, sub control judiciar, având interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu. Cele trei angajate au fost dealtfel suspendate din funcţie, chiar de către directoare,  până la finalizarea cercetării judecătoreşti. Cu toate acestea, în declaraţiile date în faţa anchetatorilor, şefa centrului educaţional, scrie că educatoarele,”sunt angajate model, au un comportament bând cu copii” dând de înţeles că nu ar fi în stare să maltrateze copiii din grădinţă. O altă educatoare, împotriva căreia s-a făcut plângere penală, este soţia unui cunoscut preot din conducerea unei unităţi de învăţământ teologic din Constanţa. 

Inregistrările audio au fost puse la dispoziţia anchetatorilor

Avocatul părinţilor revoltaţi, Ştefan Roman, a declarat pentru EVZ, că după ce imaginile au ajuns în spaţiul public, mai multe mame, care iniţial au ţinut partea conducerii, şi-au cerut scuze şi, şocaţi, s-au alăturat nemulţumiţilor, pentru a se constitui parte în proces. Chiar şi o rudă a directoarei adjuncte. Înregistrările audio din „grădiniţa groazei” redau limbajul violent al educatoarelor, zgomotul palmelor cu care îi lovesc pe micuţi şi ţipetele de durere ale micuţilor. Apărătorul vrea să ceară schimbarea încadrării juridice din purtare abuzivă, în rele tratamente aplicate minorilor, pentru care pedeapsa este de la 3 la 7 ani închisoare.„Părinţii sunt decişi să lupte până la capăt deoarece copiii lor au fost abuzaţi, maltrataţi  şi este posibil să rămână cu anumite tulburări care le vor afecta pe termen lung, dezvoltarea mentală, psihică, emoţională”, spune avocatul Ştefan Roman. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Răducu Popescu: „Dacă părinţii vor, putem transfera copiii în reţeaua de stat”

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa nu poate interveni în scandal.Nu are competenţe. „Este un SRL care funcţionează  în afara reţelei şcolare, nu este acreditată, este doar o firmă care  furnizează servicii părinţilor, în baza unor contracte comerciale pe care le semnează când îşi duc copiii la acest spaţiu numit pe nedrept, grădiniţă” spune inspectorul general şcolar Răducu Popescu. El crede că părinţii ar fi trebuit, pe lângă organele de anchetă, să se adreseze şi instituţiilor de control, OPC şi ITM. „Şi dacă părinţii, de mâine, vor să-şi transfere copiii în reţeaua de stat, îi pot ajuta în acest sens”, se oferă şeful ISJ Constanţa.