"Ediţie revăzută" la Gaudeamus

"Ediţie revăzută" la Gaudeamus

Cel mai mare târg de carte din România se deschide miercuri la Romexpo.

A XV-a ediţie a târgului de carte, organizat de Radio România, se va desfăşura de miercuri până duminică, în perioada 19-23 noiembrie, în Pavilionul Central al Complexului Expoziţional Romexpo din Capitală. Vom avea parte de o sărbătoare a cărţii, cu mii de volume, iar cele mai mari edituri anunţă titluri de excepţie: „Istoria critică a literaturii române. 5 secole de literatură“, de Nicolae Manolescu, „Scrisori către fiul meu“, de Gabriel Liiceanu, „Dicţionarul comunismului“, de Stephane Courtois, „Tunele 2“, de Roderik Gordon şi Brian Williams, sau „Bakakai“, de Witold Gombrowicz.

Curtea Veche va aduce „Ediţie revăzută“, o addendă la „Harmonia Caelestis“, celebrul roman al scriitorului ungur Pèter Esterházy. După ce a scris „Harmonia Caelestis“, în care îi aduce un omagiu, printre altele, tatălui său, el află întâmplător că acesta fusese agent al poliţiei politice din Ungaria şi consideră că e datoria sa morală să scrie acest jurnal. S-a scris un tratat de pisicologie

„Pentru Humanitas, Gaudeamus 2008 înseamnă aproape o mie de titluri la stand, între care cam 50 de noutăţi, două colecţii noi, câteva zeci de lansări, autori şi invitaţi deosebiţi“, spune Lidia Bodea, director general Editura Humanitas. „Sperăm să fie cinci zile de sărbătoare a cărţii. Pentru că la Humanitas avem cele mai citite cărţi, cei mai iubiţi autori!“, adaugă Lidia Bodea, anunţând autori şi cărţi-eveniment printre care: Gabriel Liiceanu cu „Scrisori către fiul meu“, Şerban Foarţă cu „Mic tratat de pisicologie“, Ana Blandiana cu „Întoarcerea lui Arpagic“, Gheorghe Florescu cu „Confesiunile unui cafegiu“, cu o prezentare de Dan C. Mihăilescu, Marius Daniel Popescu cu „Simfonia lupului“.   Poliromul va lansa seria de autor „Vladimir Nabokov“, cu o traducere în premieră a romanului „Ochiul“, alături de seria de autor „Jose Saramago“, dedicată laureatului Premiului Nobel pentru Literatură în 1998, cel mai important scriitor portughez contemporan. Se lansează „Dicţionarul comunismului“ Ca noutăţi de excepţie româneşti, Poliromul aduce ultimul roman semnat de Filip Florian, „Zilele regelui“, şi revenirea lui Stelian Tănase la literatură, odată cu primul roman scris dupa ’89, „Maestro“. La traduceri din literatura universală, editura anunţă titluri din Ernest Hemingway, „Pentru cine bat clopotele“ şi „Sărbătoarea continuă“, sau din Doris Lessing, laureata cu Nobel în 2007 - „Al cincilea copil“. La nonfiction va fi lansat „Dicţionarul comunismului“, de Stephane Courtois. Se arată „Măştile lui Hristos“

Editura RAO le prilejuieşte cititorilor români întâlnirea cu doi povestitori de primă mână, specialişti în paranormal şi mistere religioase, autorii cărţii-fenomen „Misterul Templierilor“: Lynn Picknett şi Clive Prince. Cei doi vor fi prezenţi la lansarea celui mai recent roman al lor, „Măştile lui Hristos“, vineri, 21 noiembrie, de la ora 17.00.

De asemenea, fanii lui Witold Gombrowicz sunt aşteptaţi, sâmbătă, 22 noiembrie, de la ora 16.30, să afle mai multe despre viaţa şi personalitatea scriitorului chiar de la soţia sa Rita Gombrowicz, prezentă la lansarea cărţii „Bakakai“. VARIAŢIE De la istoria literaturii la romane fantasy > Editura Paralela 45 va lansa joi, 20 noiembrie, ora 14.00, în holul central al pavilionului Romexpo, „Istoria critică a literaturii române. 5 secole de literatură“, de Nicolae Manolescu. > Editura Corint Junior va lansa „Tunele 2. În adâncuri“, a doua din seria „Tunele“, de Roderick Gordon & Brian Williams. O serie aleasă de editorul Barry Cunningham, cel care a descoperit Harry Potter. Lansarea şi sesiunea de autografe va avea loc sâmbătă, 22 noiembrie, ora 16.00, la standul grupului editorial Corint, în prezenţa autorilor.

> „Dicţionarul comunismului“, de Stephane Courtois, se va lansa joi, 20 noiembrie, ora 15.00. Standul Polirom şi Cartea Românească.

Ne puteți urmări și pe Google News